Artikel Plaatsing
Image default
Auto’s en Motoren

Autoverzekeringen vergelijken is besparen.

Zit u al jaren bij dezelfde autoverzekeraar en hebt u het gevoel dat u te veel betaald? Dan zou het verstandig zijn om eens te gaan vergelijken op internet. De vergelijkingssites zijn er in overvloed en kunnen u gemakkelijk helpen om te besparen op uw autoverzekering.

Besparen binnen enkele klikken

U kunt binnen een paar klikken al zien welke aanbieder de goedkoopste autoverzekering voor u heeft. Deze kunt u meteen afsluiten zonder tussenkomst van andere partijen. Kinderlijk eenvoudig vanuit uw luie stoel.

Voorkom ongelukken!

Belangrijk als u wilt besparen op uw verzekeringskosten is schaderij rijden. Als u een heel jaar schadevrij rijdt, zal de premie dalen. En als u schade claimt gaat de premie omhoog. Dit heet het bonus-malus stelsel, voorheen de no-claim korting genoemd. De mate waarin u omhoog of omlaag gaat op de ladder verschilt behoorlijk per verzekeraar, hier dient u op te letten bij het vergelijken.

Een aantal tips om uw kosten laag te houden zijn:

  • Vergelijken loont:  Met behulp van de vergelijkers vind u snel de voordeligste verzekeraar.
  • Laadt uw auto niet te zwaar: Haal onnodige ballast uit uw auto, dit scheelt brandstof.
  • Bandenspanning meten: Dit dient u maandelijks te controleren, ook dit scheelt in de brandstofkosten.
  • Doe-het-zelf: Ga niet voor elke kleine reparatie naar de garage, vaak kunt u het zelf oplossen.
  • Rijdt gecontroleerd: Logisch, maar waar. Minder brokken betekent minder kosten.

Onderhandelen loont

Als laatste kunt u bij het afsluiten van uw verzekering op veel punten nog wat van de prijs af snoepen. Bijvoorbeeld wat de schadevrije jaren betreft. Er kunnen wat jaren bij opgeteld worden om een lagere premie te krijgen. Daar verschillen de verzekeraars in, maar het is de moeite waard om het te proberen natuurlijk.

Bij sommige verzekeraars is het ook mogelijk om verschillende verzekeringen te combineren om zo een vorm van combi-korting te krijgen. Dit kan ook leuk bedrag zijn wat van de premie af gaat.

Net als bij de verzekeringen in de zorg is bieden de verzekeraars kortingen aan als u via uw werkgever een collectieve verzekering afsluit. Vraag hier naar als u gaat overstappen.

Meer info : Lees dit artikel bij de bron