Artikel Plaatsing
Image default
Beauty en verzorging

De tand des tijds

Helaas, niemand ontkomt eraan. Er komt een tijd dat je een selfie van jezelf ziet en moet vaststellen dat die selfie niet meer hetzelfde is. Het drukke leven dat je leidt heeft uiteindelijk toch zijn sporen nagelaten. Je krijgt rimpels en donkere kringen onder je ogen. En bovendien, zo stel je vast, gaan je oogleden overhangen.

Buiten je levenstijl heeft het natuurlijke verouderingsproces natuurlijk invloed op hoe je er uit ziet. Het natuurlijke verouderingsproces houden we niet tegen maar we hebben wel invloed op onze levensstijl. Een paar dingen die je zelf kunt doen om zo lang mogelijk een fris uiterlijk te houden, is om goed voor je lichaam te zorgen. Je moet bijvoorbeeld er voor zorgen dat je voldoende rust krijgt. Het nachtenlang doorhalen kan eigenlijk alleen maar als je jong bent. Als je dit doet als je al ouder bent, zul je de gevolgen moeten dragen. De gevolgen zijn dan toch een verminderde weerstand en dat uit zich dan weer in vaker ziek zijn. En je zult de gevolgen terug zien in je gezicht.

Je moet er ook voor zorgen dat je gezond eet. Een tekort aan de juiste voedingsstoffen weerspiegelt zich ook in je uiterlijk. Je huid, haren en nagels kun je beschouwen als indicatoren van je eetpatroon. Bij een gezond dieet glanzen je huid en haar en bovendien heb je sterke, niet afbrokkelende nagels.

Heel erg slecht voor je huid is een overmatige blootstelling aan zonlicht. De UV straling zorgt voor een snellere veroudering van je huid. Een bruin kleurtje is altijd mooi maar beter kun je gewoon bruin uit een potje op je gezicht smeren. Of je kunt er voor kiezen om gewoon een blanke huid te hebben. In vroeger tijden was dat juist het summum.

Ten slotte kun je ook gaan voor een rimpelbehandeling met Botox. En als je dan toch bij de Botox kliniek bent, kun je ook gaan voor een ooglidcorrectie bovenoogleden.

Meer info : Lees dit artikel bij de bron