Artikel Plaatsing
Image default
Bedrijven

Lekdetectie, hoe werk het?

Een lekkage is vervelend. Het is nog lastiger als u niet weet waar de lekkage vandaan komt. Dit kan nare gevolgen hebben met veel kosten. Weet u dat u ergens een lekkage heeft maar u weet niet precies waar dan kunt u een expert inschakelen die u helpt met het opsporen van de lekkage. Zij hebben een lekkage zo opgespoord met lekdetectie. Een vloeistof door het water, camera detectie of door kennis die de vakmannen hebben. Met deze hulpmiddelen is een lek zo opgespoord en kunnen zij deze dichten. Zo kunt u weer droog door huis lopen.

Hardnekkige lekkage

Lekkage komt nooit gelegen, zeker een daklekkage niet, dit is een hardnekkige lekkage. Daklekkage kan namelijk verholpen worden maar vaak komt er achteraf nog weer achter weg. Er kan namelijk water in uw dakisolatie zijn gekomen en dit kan gaan rotten. Het kan ook het hout in uw dak aantasten en ook dit kan gaan rotten. Dan moet alles vervangen worden. Mocht u dit over komen dan bent u ver van huis, dat kan namelijk veel geld gaan kosten. Het beste wat u kunt doen is een daklekkage voorkomen. Door uw dak goed te onderhouden is de kans op een daklekkage kleiner geworden. Ook kunt u met een dakdekkers specialist een onderhoudscontract afsluiten.

Camera inspectie

Mocht u een lekkage hebben in leidingen of in uw riolering dan komt een camera inspectie van pas. Een slangetje met een camera aan het einde kan in veel leidingen geschoven worden. Deze camera is erg klein en kan zo zien waar de lekkage zich bevindt. Zo kunnen de experts gericht te werk gaan. Zo hoeven zij geen onnodige dingen te slopen om te zien waar de lekkage zich bevindt maar kunnen ze dat gene weghalen of verhelpen wat nodig is. Dit ziet u ook weer terug in de kosten, die zullen een stuk lager zijn.

Meer info : Lees dit artikel bij de bron