Artikel Plaatsing
Image default
Electronica en Computers

Is de QR code wel zo handig?

Speciaal voor haar doelgroep heeft KBA nu de continuous inkjet printer en de Hot foil printer in hun aanbod overgenomen. Deze printers beschikken over specifieke kenmerken die zeer vooruitstrevend en bijzonder zijn. Iets wat veel mensen niet weten is dat barcodes en QR codes ook gewoon door middel van hun printer gemaakt kunnen worden.

Bedrijven kunnen zo simpel en snel codes uitprinten die relevant zijn voor hun producten of bijvoorbeeld activiteiten. Wel moet gezegd worden dat de QR code niet heel erg veel gebruikt wordt. Veel consumenten ervaren de QR codes toch niet als heel erg prettig, zij vinden het niet echt een makkelijke manier om tot informatie te komen omdat het vaak lastig is om de code goed te scannen. Daarnaast moet je ook perse een applicatie op je telefoon hebben staan die ervoor kan zorgen dat de code gescand kan worden. Over het algemeen worden de QR codes voornamelijk gebruikt bij posters die festivals of evenementen aankaarten. Mensen die de poster dan zien kunnen de code die hierop staat scannen om vervolgens op de site van het evenement terecht te komen. Het kan bijvoorbeeld ook worden ingezet om kortingsacties te verkrijgen of iets dergelijks. Persoonlijk vind ik dat QR codes best prima gebruikt kunnen worden, alleen veel mensen zijn vaak te lui om deze code te scannen en om enige vorm van actie te ondernemen.

Er zou misschien een opvolger moeten komen die makkelijker werkt maar toch de zelfde principes hanteert. Ik denk dat als meerdere supermarkten kortingsacties aanbieden met hulp van QR codes dat veel mensen dit wel zouden doen. Als consumenten een daadwerkelijk voordeel krijgen ten opzichte van de huidige situatie zijn de eerder geneigd om enige vorm van actie te ondernemen. Mijn mening is dus : zorg dat de QR code her en der wat wordt aangepast om het tot een succes te maken.

http://www.kba-metronic.com/nl/