Artikel Plaatsing
Image default
Energie

Waar staat ECO voor?

Waarvoor staat ECO precies?

Het is vrijwel in iedere supermarkt of kluswinkel te verkrijgen. Producten met de titel ECO. De afkorting staat voor het woord ecologisch. Een synoniem voor het woord ecologisch is milieuvriendelijk. Niet alleen zijn milieuvriendelijke producten positief voor het milieu, maar indirect zijn de artikelen ook belangrijk voor de gezondheid.

Of het nu gaat om een ECO boiler of een ecologische stroopwafel. De achterliggende gedachte is hetzelfde. Bij de productie van het product is er namelijk rekening gehouden met het milieu. Of zorgt het product bij gebruik voor meer milieuvriendelijkheid. Hierbij valt te denken aan minder CO2 uitstoot of minder verbruik van grondstoffen als water of elektriciteit.

Tegenwoordig wordt er veel meer aandacht besteedt aan het milieu. De komst van ecologische producten met een officieel ECO logo, duurden dan ook niet lang. Of het nu gaat om voedsel, brandstof of huishoudelijke producten. In ieder productsegment zijn tegenwoordig wel ecologische varianten te vinden. De producten zijn te herkennen aan een ECO logo of een ecologische uitstraling.

De uitstraling wordt in veel gevallen onderstreept door een groene tint op de verpakking of de afbeelding van een locatie in de natuur.

Groen als symbool voor ECO

ECO is de afkorting voor het woord ecologisch. Bij dit woord wordt in veel gevallen direct een verband met de natuur gemaakt. De veelgebruikte kleur voor de natuur is groen. Aangezien vrijwel ieder ecologisch product met een groene kleur wordt aangedikt, is groen een synoniem voor ECO geworden. Denk bijvoorbeeld aan groene energie en groene stroom. Bij het woord groen wordt hier bedoeld: Goed voor het milieu. De woorden ecologisch, ECO, biologisch, groen en milieuvriendelijk betekenen dan ook hetzelfde.

ECO keurmerk

Het meest bekende ECO keurmerk is het EKO-keurmerk. Dit keurmerk is voornamelijk terug te vinden op voedingsmiddelen. Het keurmerk geeft aan dat het product biologisch is. Het EKO-keurmerk op voedingsmiddelen wordt uitgegeven door de Stichting EKO-keurmerk. Aan de hand van opgestelde criteria bepaald deze stichting of een bepaald voedingsmiddel wel of niet biologisch genoeg is voor een dergelijk keurmerk.

 

https://www.elektrischeboiler.eu