Artikel Plaatsing
Image default
Gezondheid

Overspannen

Als je jong bent dan denk je dat je alles aan kan. Je kunt ook veel aan maar er zijn grenzen. En het bereiken van deze grenzen kan pijnlijk zijn en confronterend. Je vindt het misschien maar zwak van jezelf maar het kan gewoon iedereen overkomen.

Zelfs studenten kunnen overspannen raken. Vroeger had studeren het imago van “lang leve de lol” maar dat is allang niet meer zo. Studenten moeten hard werken om binnen de gestelde tijd hun studie af te hebben. Als ze dan ook nog eens deel willen uitmaken van een gezellige studentenvereniging dan komen ze erachter dat daar ook best wel veel tijd in gaat zitten. Je hebt daar ook nog eens verplichtingen zoals achter de bar staan en dergelijke.

En dan heb je voor de rest nog sociale verplichtingen en je vindt van jezelf dat je ook nog geregeld moet sporten anders dan zakt je jonge atletische lichaam helemaal uit. Kortom: best wel veel allemaal. Waar haal je de tijd vandaan om dit allemaal in goede banen te leiden?

Als je overspannen raakt dan begint het met wat concentratieverlies en besluiteloosheid. Je kent jezelf eigenlijk nu al niet meer terug. Je voelt je opgejaagd en snel geïrriteerd. Je bent ook ineens veel vatbaarder voor allerlei ziektes die er rondwaren. Elk virusje pik je op. Je wordt een stuk minder gezellig voor je medemens.

Psycholoog Leidscheveenpsyc kan je helpen. Zij begrijpt dat het een enorme stap is om voor jezelf toe te geven dat het zo niet langer kan. Wacht er niet te lang mee om een behandeling psycholoog Leidscheveen te nemen. Hoe langer je wacht hoe dieper je in de problemen raakt. Je zult even wat gas moeten terug nemen. Even niet meer de oude gezellige jij. Het is een leerzame periode waar je hopelijk beter dan ooit weer uit terugkeert.

Meer info : Lees dit artikel bij de bron