Artikel Plaatsing
Gezondheid

Stress als veroorzaker van een laag libido bij vrouwen

Een laag libido komt zowel voor bij mannen als bij vrouwen. Echter is de aanleiding van een laag libido bij beide geslachten vaak erg verschillend. In dit artikel lees je door welke aspecten een laag libido bij vrouwen ontstaat en hoe je er zo snel mogelijk van af komt.

 

Oorzaak laag libido vrouw

Een laag libido wordt veelal veroorzaakt door stress. Stress hebben we allemaal wel eens ervaren. Zo kan het werk, kinderen, relatie en geldzaken stress veroorzaken. Het is voor jezelf belangrijk om eerst vast te stellen waar bij jou de stress precies vandaan komt. Ben je daar eenmaal achter gekomen, dan is het tijd voor stap 2. Schrijf de oorzaak op. Schrijf op waarover jij je druk maakt. Door het op te schrijven creëer je zowel inzicht en je schrijft het van je af. Natuurlijk verdwijnen de problemen op deze manier niet plotseling als sneeuw voor de zon. Echter brengt het je wel op nieuwe ideeën en kun je het eventueel even op zij leggen.

 

Wanneer stress de veroorzaker is bij een laag libido, dan is het belangrijk om dit ook met je partner te bespreken. Schrijven en praten helpen namelijk om iets los te laten.

 

Spreek met je partner af wanneer jullie tijd voor elkaar vrij maken. Dat hoeft geen week van te voren te zijn. Maar wel een dag van te voren bijvoorbeeld of een paar uurtjes. Het hangt ervan af hoe druk jou leven is. Het is belangrijk om tijd voor elkaar vrij te maken.

 

Libido verhogen vrouw

Nu je bovenstaande op orde hebt is het tijd om je libido wakker te maken. Laat je fantasie lopen, zet een muziekje op waarvan jij in de stemming raakt en begin met het voorspel. Ermee bezig zijn en het daadwerkelijk doen, verhoogt namelijk het libido, zowel bij mans als vrouw, zonder dat er libido verhogende middelen aan te pas hoeven komen.

 

– Vrouwvriendelijke libido verhogende middelen.

 

Meer info : Lees dit artikel bij de bron

Gerelateerde artikelen

BHV cursus

Mannenkliniek / mannenarts Dr. de Boer

Afvallen door vitamine D in te nemen?