Artikel Plaatsing
Image default
Gezondheid

Wat zijn de symptomen van krentenbaard

Wat zijn de symptomen van krentenbaard

Natuurlijk is krentenbaard niet het einde van de wereld. Het is vooral niet zo mooi voor het oog. Echter is het niet gevaarlijk en hou je er ook geen blijvende schade aan over. Deze ziekte komt vooral voor bij kinderen tot een jaar of 10 omdat hun weerstand over het algemeen wat lager is. Wanneer je krentenbaard hebt krijg je bultjes, blaasjes en huiduitslag.

De fase van huiduitslag:
In de eerste 3 dagen van je besmetting komen de eerste symptomen. Je zult uitslag krijgen rond je nek, hals en mogelijk ook in het gezicht. Tevens kan het naar elders op het lichaam verspreiden dan kun je denken aan je buik, oksels maar zelfs onder de voeten is geen uitzondering. In het begin onstaan er kleine en grotere bultjes. Deze veranderen dan in blaasjes met vocht erin. Zodra deze kapot gaan komt het besmettelijke vocht vrij. Hierna komen er wel korstjes op maar zolang ze nog vocht bevatten blijft het erg besmettelijk. Gelukkig is het niet pijnlijk maar je wordt het niet echt mooier op.

Jeuk en andere symptomen:
Zoals reeds gemeld is het niet pijnlijk wel kan het heel erg jeuken. Met name voor kinderen kan het dan erg verleidelijk zijn om toch te krabben. Je moet dit als ouder toch echt tegen gaan. Want dan kan de ziekte zich elders op het lichaam van je kind verspreiden. Ook is het wederom openkrabben van de wondjes enkel een verlenging van het herstel proces. Zolang er vocht uitkomt is het zeer besmettlijk en kan je dus andere mensen infecteren. Ook komt het vaak voor dat je koort krijgt, dit komt omdat je lichaam zelf ook probeert het virus uit te schakelen. Tevens komt het vaak voor dat lymfeklieren in de hals en oksels opgezwollen aanvoelen dit is heel normaal en ook gewoon door de infectie.

Complicaties tijdens de krentenbaard:
Wil je meer weten over de symptomen en ook de complicaties en natuurlijk de manieren om het nog sneller achter je te laten! Dan verwijzen wij je graag door naar de onderstaande website.

www.krentenbaard.biz.

http://www.krentenbaard.biz/symptomen-krentenbaard/