Artikel Plaatsing
Huishoudelijk

Werken Met Moeren en Bouten

Wanneer je aan het klussen bent zul je best eens tegenkomen dat je twee dingen aan elkaar moet bevestigen. In dit geval kun je gebruiken maken van bouten en moeren. Bouten en moeren zijn ideaal om dingen aan elkaar te bevestigen. Je kunt ze op meerdere manieren aan elkaar verbinden, bijvoorbeeld door middel van metaal of hout ertussen plaatsen. Je zult merken dat dit hele stevige verbindingen zijn die je niet zomaar weer uit elkaar krijgt. Dit is natuurlijk wat je wil bereiken wanneer je dingen aan elkaar bevestigd om bijvoorbeeld een stevige constructie te fabriceren. Wanneer je een voorwerp maakt wat buiten tegen weer en wind kan is dit heel erg belangrijk.

 

Een moer is een ring met over het algemeen zes vlakken. Deze kun je gemakkelijk met een sleutel vast draaien. Er zijn ook moeren die je met je handen aan kunt draaien, echter zijn dit vaak grotere objecten die je veel ruimte in beslag nemen wat het niet heel handig maakt om mee te werken. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten moeren. Neem bijvoorbeeld lasmoeren, deze worden uiteraard gebruikt bij het lassen. Ze wijken iets af van normale moeren en zijn ook niet zo makkelijk te verkrijgen als normale moeren. Over het algemeen zijn ze van staal en ze zijn ook te koop in RVS vorm. RVS staat voor roestvrij staal. Het is daarom ideaal voor buiten. Moeren worden eigenlijk altijd met bepaalde codes aangegeven. Zo heb je bijvoorbeeld de DIN 931, dit staat voor Buitenzeskant deeldraad. Een andere code is ISO, deze komt ook veel voor bij moeren. Moeren zijn bijna altijd van RVS gemaakt.

 

Buiten zien er weer anders uit dan moeren. Je hebt ze echter wel nodig wanneer je met moeren werkt. Deze worden namelijk met elkaar verbonden. Ze hebben een soort staat met schroefdraad zodat het voor jou makkelijker wordt om dingen aan elkaar te verbinden. Verwar deze echter niet met schroeven. Schroeven en bouten lijken erg op elkaar maar hebben toch een totaal andere verbinding. Schroeven hebben een puntig uiteinde zodat je deze met een boormachine kunt bevestigen. Ook hebben ze een andere kop dan een bout.

 

https://moerenbout.nl/

Gerelateerde artikelen

De voordelen van Subway-wandtegels

Wat is een Henry stofzuiger?

Raamfolie, gordijnen of jaloezieën?