Een kindvriendelijke woning

Wie houdt er nou niet van kinderen? Ze zijn lief, onschuldig en geven eindeloze liefde. Veel mensen willen kinderen hebben of hebben al kinderen. In dat laatste geval weet je waarschijnlijk ook dat kinderen roekeloos zijn, ze zien geen gevaar en storten zich op elk avontuur. Maar wat nou als ze de zoldertrap als een prachtig speelobject zien? Dat is natuurlijk heel gevaarlijk, vooral kleine kinderen kennen hun kracht en de zwaartekracht nog niet. Als ouders die je niets liever dan je kinderen beschermen voor de grote boze buitenwereld. Maar wat nou als er ook binnenshuis gevaren op de loer liggen? Het is verstandig om je woning ‘kidsproof’ leehnavasor te maken, en in dit artikel leg ik uit hoe je dat kan doen.

Allereerst is de trap vaak een veroorzaker van ongelukken. Je kindje struikelt, vergeet een tree of valt er vanaf. Dingen die je echt wil voorkomen. Dat kan je doen door ze te leren om altijd de trapleuningen vast te houden, oefen dit ook samen. Daarnaast glijden kinderen op een gladde trap van hout gemakkelijk weg met hun kleine voetjes, dus is het slip om antislip strips op elke traptrede aan te brengen. Een vloerbedekking op de trap is ook al stroever dan glad hout. Een ander hulpmiddel is het traphekje, plaats er daarvan één aan de bovenkant en één aan de onderkant van de trap. Zo kunnen de kinderen niet zonder toezicht stiekem de trap op klimmen. Het is natuurlijk wel belangrijk om de hekjes altijd goed te sluiten.

Ongelukken met kinderen gebeuren ook vaak als ze zich aan iets stoten, bijvoorbeeld aan de hoek van de tafel. Die zit namelijk precies op de hoogte van hun hoofd. Een simpele oplossing daarvoor zijn meubelbeschermhoekjes. Deze beschermhoekjes bevestig je aan scherpe hoeken van meubels, ze zijn gemaakt van rubber dus als je kindje ertegenaan stoot, zal het nauwelijks pijn doen.

https://www.lamiwood.nl/