Artikel Plaatsing
Image default
Woning en Tuin

De perfecte cv ketel voor uw woning

Bent u er van op de hoogte wat het verschil is tussen een cv ketel en een combiketel? Een cv ketel zorgt alleen voor warm water in het centraleverwarmingssysteem en niet voor het verwarming van kraanwater. Hiervoor is nog een extra boiler nodig die de woning zal voorzien van warm water. Een combiketel heeft een ingebouwde boiler waardoor de centrale verwarming en de rest van de woning wordt voorzien van warmwater. Het voordeel van een combiketel is dat deze minder ruimte in beslag neemt en deze vaak zuiniger is dan een cv ketel. Begrijpelijk is de prijs die betaald moet worden voor een combiketel wel wat hoger dan die van een cv ketel. 

Ooit aan een HR ketel gedacht?

Wanneer u op zoek bent naar een energiezuinige ketel dan biedt een hoogrendementsketel een perfecte uitkomst. Een HR ketel heeft een rendement dat hoger dan 100% ligt. Dit komt doordat er bij het verbranden van gas nog restwarmte vrijkomt. Hierdoor is er minder gas nodig om het huis te verwarmen. Ondanks HR ketels duurder zijn is het bijkomstig voordeel dat zij minder gas verbruiken om de woning te verwarmen. Hierdoor wordt er aanzienlijk op de energierekening bespaard. Gasprijzen liggen tegen worden op 0,65 cent per kubieke meter, hier is dus een flinke besparing te behalen. Door een simpele berekening te maken kunt u berekenen hoeveel een HR ketel u gemiddeld per jaar zult besparen en wat de terugverdientijd ongeveer zal zijn. Hierbij moet er rekening mee worden gehouden dat een ketel ongeveer 15 jaar meegaat.

Blijf voor uw cv ketel zorgen  

Vervang uw cv ketel tijdig. Wanneer uw cv ketel of combiketel al langer dan vijftien jaar niet is vervangen moet u dit zo snel mogelijk doen. U kunt dan een cv ketel monteur aannemen om een nieuwe cv ketel te plaatsen. Prijzen voor een cv ketel en de installatie ervan kunnen sterk variëren het is dus aan te raden meerdere prijzen voor cv ketels te vergelijken. Tegenwoordig is het ook verplicht een onderhoudscontract af te sluiten voor uw cv ketel. Deze kunt u afsluiten bij de cv ketel monteur. Onderhoud of reparatie van de cv ketel kan dan tweemaal in het jaar plaatsvinden. Omdat een dagelijks in gebruik wordt genomen is regelmatig onderhoud en reparatie van de cv ketel sterk aan te raden. Wees dus verstandig en sluit tijdig een onderhoudscontract af. Wanneer het gaat om de installatie van een cv ketel is het verstandig dit niet zelf te doen, maar het werk over te laten aan een specialist. Bij aanschaf van een cv ketel is de prijs voor de installatie ervan meestal niet erg duur. Vaak kunt u voor 100 euro extra de installatie laten verrichten door een ervaren cv ketel monteur. Het is verstandig bij dezelfde monteur een onderhoudscontract af te sluiten zodat deze uw cv ketel kan repareren en onderhouden wanneer dit nodig is.

Meer info : Lees dit artikel bij de bron