Artikel Plaatsing
Image default
Woning en Tuin

Het begin van een grote verbouwing

Als u gaat verbouwen, dan moet u met veel zaken rekening houden en veel dingen regelen. Wanneer u heeft besloten om te gaan verbouwen, dan is het schrijven van een plan van aanpak de eerste stap. Hierin schrijft u wat u verwacht van de verbouwing, uw eisen en eventuele ideeën. Hierna moet u bepalen wie u de verbouwing laat uitvoeren, misschien gaat u zelf aan de slag, of schakelt u een specialist in. Vergelijk meerdere specialisten bij u in de buurt. Zo weet u zeker dat u niet teveel betaalt voor de diensten van een aannemer, architect of klusbedrijf. Voordat u begint met verbouwen moet u kijken wat uw budget is en of u ook vergunningen aan moet vragen. Sluit voor de verbouwing ook een rechtsbijstandverzekering af.

Belangrijke aandachtspunten tijdens de verbouwing

Tijdens een verbouwing zijn er veel zaken waar u rekening mee moet houden. Belangrijke aandachtspunten zijn:

• Zoek uit of u verzekeringen nodig heeft tijdens de verbouwing. Mocht er een probleem of schade ontstaan, dan bent u verzekerd.

• Bekijk of u vergunningen nodig heeft voor de verbouwing. Daarnaast is het belangrijk dat u uitzoekt of uw bouwplan binnen het bestemmingsplan van de gemeente past.

Vergelijk offertes bij diverse bedrijven. Wanneer u een bedrijf heeft gekozen, vergeet dan niet om alle gemaakte afspraken vast te leggen in een contract.

• Bekijk of u voor de verbouwing in aanmerking komt voor financieringsmogelijkheden.

Tijdens de verbouwing

Als u of uw vakmannen zijn begonnen met de verbouwing, dan is het enorm hectisch en druk. Maar het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat u het overzicht over de situatie houdt. Zorg ervoor dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan tijdens de verbouwing. Wanneer het klusteam naar huis is, moet u ervoor zorgen dat u uw tijd veilig door kunt brengen in de ruimte. Wanneer u een goed klusteam inschakelt waar u een goed gevoel bij heeft, dan kan het haast niet mis gaan. Vergelijk dus meerdere bedrijven en maak een keuze waar u zich goed bij voelt! Bent u als MKB’er geinteresseerd in wat wij u kunnen bieden op het gebied van klantenwerving? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.

Meer info : Lees dit artikel bij de bron