Artikel Plaatsing
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over domeinnamen

Alles wat je moet weten over domeinnamen

Als je een bedrijf hebt, heb je waarschijnlijk wel eens van domeinnamen gehoord. Maar wat zijn dat precies en waarom heb je er een nodig? In deze blogpost behandelen we alle basisbeginselen, van wat een goede domeinnaam is tot waar je er een kunt kopen. Laten we beginnen!

 

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is het adres van je website dat mensen in de adresbalk van de browser typen om je site te bezoeken. Het is als de online identiteit of het adres van je bedrijf. Als je bijvoorbeeld “google.com” in de adresbalk van je browser typt, kom je direct op de website van Google terecht.

 

Je domeinnaam kiezen

Bij het kiezen van een domeinnaam voor je website zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden, zoals lengte, merkbaarheid en relevantie van trefwoorden. Je domein moet kort en gemakkelijk te onthouden zijn, zodat klanten je website gemakkelijk online kunnen vinden. Het moet ook je merk effectief vertegenwoordigen en relevante trefwoorden bevatten, zodat zoekmachines gemakkelijk kunnen herkennen waar je website over gaat. Als je bijvoorbeeld online meubels verkoopt, dan zou “furniturestore.com” een uitstekende keuze zijn voor een domeinnaam.

 

Waar kun je een domeinnaam kopen?

Nu je weet hoe je een goede domeinnaam voor je bedrijf kiest, is de volgende stap uit te zoeken hoe en waar je er een kunt kopen. Er zijn veel websites online die domeinregistratiediensten aanbieden. Al die sites bieden vergelijkbare diensten aan, zoals het registreren van een domeinnaam voor een bepaalde periode (meestal 1-2 jaar) tegen een betaalbare prijs. Als je eenmaal de gewenste domeinnaam van een van deze sites hebt gekocht, is hij van jou voor de duur die bij de aankoop is aangegeven.

 

Ga aan de slag 

Domeinnamen zijn een belangrijk onderdeel geworden van het bezitten van een bedrijf in de huidige digitale wereld. Niet alleen kunnen ze klanten helpen je website gemakkelijker te vinden en te onthouden, ze kunnen ook zoekmachines helpen beter te begrijpen welke producten of diensten je daarop aanbiedt. Als je een domeinnaam voor je bedrijf kiest, zorg er dan voor dat hij aan alle hier genoemde criteria voldoet: korte lengte, merkbaarheid, relevantie van sleutelwoorden, zodat zowel klanten als zoekmachines gemakkelijk kunnen zien wat je hen online aanbiedt! Wil je meer weten over domeinen registreren? Neem dan een kijkje online!

 

https://www.oxilion.nl