Artikel Plaatsing
Image default
Aanbiedingen

Uitslapen in de zomer? Verduisterende gordijnen!

Uitslapen in de zomer? Verduisterende gordijnen!

Je herkent het vast, uitslapen in de zomer is nog best wel eens lastig. Ik herken het in ieder geval wel, en een pretje is het zeker niet. Het is in de zomer laat donker, en weer vroeg licht. Dit maakt dat jouw slaapritme gemerkt of ongemerkt toch aangetast wordt.

Wellicht zit je ’s avonds lekker te BBQ’en, en blijf je tot in de late uurtjes lekker buiten zitten. Je gaat dus misschien al later op bed dan dat je normaal doet, wat maakt dat je ook minder slaap pakt. En als je ’s ochtends je bed wordt uitgebrand door de warmte en de zon wordt het al helemaal een kort nachtje. 

 

Wat kun je ertegen doen?

Er zijn natuurlijk meer manieren om de zon en de warmte tegen te gaan. Sommige hiervan zijn wat duurdere uitgaves, maar dat hoeft niet per se. Het kan vaak veel simpeler/ makkelijker dan je denkt. Begin bijvoorbeeld eens met het aanschaffen van de juiste raamdecoratie, dit kan al heel veel veranderen.

Onze gordijnen houden namelijk licht tegen, maar ook de warmte langer buiten. Wat hierbij wel van belang is, is dat je de gordijnen overdag gesloten houdt. Zodra de zon onder gaat maakt je lichaam het slaaphormoon aan, en begin je moe te worden. Door dit slaaphormoon daalt jouw lichaamstemperatuur en maakt het lichaam zich automatisch klaar voor een goede nachtrust. Door middel van de juiste raamdecoratie kun jij dit proces beïnvloeden.

 

Verduisterende gordijnen

Welke gordijnen helpen hier dan bij? Dat zijn de verduisterende gordijnen op maat, ook wel dim – out gordijnen genoemd. Een dim – out gordijn houdt de kamer koel, maar laat nog een klein beetje licht door. We hebben het hier over een verduisteringspercentage van tussen de 85% en 95%.

Klinkt als de perfecte oplossing voor het uitslapen in de zomer. Het verduisterd de kamer, dus houdt de zon buiten en daarbij ook nog eens de warmte. Je kan dus prima wat later op bed gaan, omdat je er nu zeker van bent dat je ’s ochtends vroeg niet direct je bed wordt uitgebrand door de zon en de hitte.

 

Bescherm je nachtrust

Ben jij het zat om meer last van de zon te hebben dan dat je er van kan genieten? Dan denk ik dat je weet wat je te doen staat. Begin maar vast met het een en ander uit te zoeken, zoals welke kleur gordijnen? Vraag je staaltjes aan en maak jouw keuze, om weer te kunnen genieten van de zomer. 

 

https://www.123gordijn.nl/