Artikel Plaatsing
Image default
Gezondheid

Angsten overwinnen: Het kan!

Als angst lastig te overwinnen is, kan het helpen om je angsten aan te pakken. Er zijn verschillende manieren om angst aan te pakken: de Nucleus Methode of angst-management therapieën zoals ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Eén van de belangrijkste dingen die ervoor kunnen zorgen dat angst overwonnen wordt, is een positieve mindset. Hieronder ga ik dieper in over hoe je het beste een angst kunt overwinnen en over de Nucleus Methode.

Waarom een angst overwinnen moeilijk is

Angsten overwinnen is niet gemakkelijk. Daarom zijn er verschillende angst-management therapieën zoals ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Eén van de belangrijkste dingen die ervoor kunnen zorgen dat angst overwonnen wordt, is een positieve mindset. De angst ontstaat in de meeste gevallen doordat je een negatieve ervaring hebt gehad met het geen waar je nu een angst voor heb. De angst is er gewoon omdat je denkt dat het een negatieve ervaring zal worden. Als jij in staat bent om te leren van deze ervaring, dan kan dit helpen om angst voor die situatie op te lossen en je angsten te overwinnen.

Wat doet de Nucleus Methode?

De Nucleus Methode houdt angst-management therapieën zoals ACT (Acceptance and Commitment Therapy) in en geeft je een methode om angst te overwinnen. De angst wordt veroorzaakt door jouw beperkende overtuigingen of mentale modellen. Je angst is het gevolg van je denken over de situatie, niet van de situatie zelf. Jij creëert jouw angsten door te redeneren en oordelen over een ervaring die voorheen negatief was.

Door jouw angst kun je het gevoel van onveiligheid creëren. Door angst te overwinnen, laat je jezelf vrij om wat er is of was toe en eindig je de negatieve ervaring door hier iets leuks van te maken. Door angst te overwinnen, kun je weer vrij worden om de mogelijkheden en nieuwe kansen in jouw leven op te pakken.