Artikel Plaatsing
Image default
Gezondheid

Hoe doe je een sapkuur?

Een van de meest voorkomende momenten om een detox sapkuur te doen is aan het begin van een nieuw jaar. Het is een motivator of een voornemen voor velen om het jaar op een gezonde manier te beginnen. Maar is reinigen echt een onderdeel van een een gezonde levensstijl en het heeft aanzienlijke gezondheidsvoordelen wanneer het correct wordt gedaan? Meer weten over een detox bestaande uit sapjes? Lees dan meer.

Waarom zouden we een detox sapkuur doen om ons lichaam te ontgiften?

Jarenlang is ons geleerd een vetarm dieet te volgen, verzadigde vetten te vermijden en voedsel te consumeren dat rijk is aan meervoudig onverzadigde vetten en koolhydraten. Nieuw onderzoek wijst uit dat dit dieet chronische ontstekingen veroorzaakt, een voorloper van diabetes, hartziekten, beroertes en obesitas. 

We bevorderen ongezonde ontstekingen in ons lichaam wanneer we regelmatig voedingsmiddelen consumeren die ontstekingen bevorderen, zoals witte bloem, witte suiker, witte rijst, frites, maïssiroop met een hoog fructosegehalte, omega-6 oliën (soja-, maïs- en zonnebloemolie), voedingsmiddelen met conserveringsmiddelen en suikerhoudende dranken zoals frisdrank en sterk gezoete koffiedranken.

Het is van cruciaal belang om te detoxen, aangezien de ophopingen van toxische afvalstoffen in het lichaam tegenwoordig veel gezondheidsproblemen veroorzaken. Toxines in onze omgeving worden geabsorbeerd door ze in te ademen, in te slikken, of er rechtstreeks mee in aanraking komen. Gifstoffen kunnen zich ophopen in het lichaam als gevolg van geneesmiddelen, additieven in de voeding en allergieën. Toxines worden ook intern geproduceerd door ons lichaam via biochemische en cellulaire processen, wat resulteert in chemicaliën die moeten worden verwijderd. 

Toxines die niet worden verwijderd kunnen irritatie of ontsteking van cellen en weefsels veroorzaken, waardoor de normale activiteiten op cel-, orgaan- en lichaamsniveau worden belemmerd en uiteindelijk tot ziekte kan leiden. (Sommige personen hebben een verminderd detox vermogen en hebben hulp nodig via de voeding). Vitamine B12 en B6, evenals vitamine C, kurkuma, en mariadistel, kunnen allemaal helpen bij het openen van deze ontgiftings wegen. Toxines zijn echter niet altijd de enige oorzaken. Negatieve ideeën, emoties en stress dragen allemaal bij aan vergiftiging. 

Een van de fundamentele concepten van de traditionele Chinese geneeskunde is dat geest, lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wanneer één aspect van je wezen zwak is of pijn lijdt, kan dat een onevenwichtigheid in een ander onderdeel veroorzaken. Het elimineren van emotionele toxiciteit is net zo belangrijk als het detoxen van milieu vergif uit het lichaam.

Detoxen is een transformerend middel dat verandering teweegbrengt op verschillende niveaus. Het detoxen van het fysieke terwijl we zorgvuldig onze emotionele toxines onderzoeken stelt ons in staat hardnekkige moeilijkheden uit onze geschiedenis te verwijderen. We worden gedwongen om slechte gewoonten te doorbreken en onnodige afleidingen te elimineren om ons te concentreren op wat werkelijk essentieel is en onze routines en doelstellingen opnieuw in te stellen. Wanneer ons lichaam zich ontdoet van gifstoffen, zowel omgevings- als emotionele, voelen we ons lichter en minder belast, waardoor we meer van het huidige moment kunnen genieten, doelen kunnen stellen en vooruit kunnen kijken naar een mooiere toekomst.

Benieuwd? Drink een bleekselderij sap om het uit te proberen.

https://www.sap.je/