Artikel Plaatsing
Image default
Dienstverlening

Hoe vind je het telefoonnummer van een bedrijf?

Je wilt het telefoonnummer hebben van groot bedrijf, maar je hebt maar weinig informatie over hen. Als je bijvoorbeeld je geldzaken moet regelen bij de bank, problemen hebt met de bezorging van je pakketje of een klacht wilt indienen, kan dat vaak per e-mail, maar daar mis je snel het persoonlijk contact dat bellen soms zo fijn kan maken. In dit artikel lees je meer over hoe je het telefoonnummer kan opzoeken van een groot bedrijf.

Of je nu een bedrijf moet bellen voor informatie of een lead wilt toevoegen aan de marketinglijst van je bedrijf, het zoeken van het telefoonnummer voor sommige bedrijven kan lastig zijn. Veel voorkomende bronnen waartoe je je kan wenden zijn bedrijfswebsites, bedrijvengidsen, bedrijfspublicaties en betaalde opzoekings hulpmiddelen. Je kan ook proberen het bedrijf eerst via een andere contact methode te bereiken.

Probeer eerst op het web te zoeken

Voordat je in websites en andere zoekprogramma’s duikt, helpt het om eerst op het web het telefoonnummer te zoeken met de naam van het bedrijf gevolgd door “telefoonnummer hoofdkantoor” om te zien of er direct bruikbare resultaten verschijnen. Google zou bijvoorbeeld een speciaal blok kunnen tonen met het adres van het bedrijf en een knop om te bellen. Als dat niet het geval is, zie je mogelijk nog steeds een contactpagina voor het bedrijf binnen de eerste paar resultaten of een link naar een nuttige bedrijvengids site met het telefoonnummer.

Zoek op de bedrijfswebsite van het bedrijf

Wanneer je op zoek bent naar een telefoonnummer van een bedrijf, controleer dan of het bedrijf een website heeft. Dit kan een standalone website zijn of een sub-site op het hoofddomein. Vaak zal de site met het bedrijfsnummer gespecialiseerd zijn in het delen van bedrijfsnieuws en informatie met investeerders en leveranciers in plaats van producten rechtstreeks aan klanten te verkopen, maar dat is niet altijd het geval, vooral voor kleine bedrijven.

Als dit niet lukt, kan je ook de contactpagina van de hoofdwebsite van het bedrijf bekijken. Als je het nummer belt dat daar wordt weergegeven, kun je in contact komen met een vertegenwoordiger die je het bedrijfsnummer kan geven. Je kunt ook op zoek gaan naar een telefoonnummer op de social media sites van het bedrijf, zoals de “about” sectie van de Facebook-pagina.

Gebruik gidsen voor bedrijfsnummers

Als je eerst een zoekopdracht naar het hoofdkantoor kunt uitvoeren zodat je het juiste adres weet, kun je gratis tools voor het opzoeken van bedrijven zoals Whitepages en Manta overwegen. Je moet de volledige bedrijfsnaam en ten minste de stad en staat invoeren om een aantal relevante lijsten te zien te krijgen. Zoek het resultaat dat overeenkomt met het adres van het hoofdkantoor en selecteer het om een gegeven telefoonnummer te zien.

Controleer recente persberichten van bedrijven

Aangezien bedrijven meestal enige vorm van contactinformatie in persberichten opnemen, kan het online zoeken naar een persbericht van het bedrijf het nummer van het hoofdkantoor opleveren dat je nodig hebt. Je zult deze vaak vinden op de website van het bedrijf en op nieuwswebsites. Op zijn minst vind je misschien een e-mailadres op het persbericht dat je kan helpen met je zoektocht.

Gebruik een andere contactmethode

Wanneer je een telefoonnummer vindt maar niet zeker weet of het het bedrijfsnummer is, aarzel dan niet om elk vermeld bedrijfsnummer te bellen en te controleren. Je kunt ook proberen een e-mail te sturen naar het adres op de contactpagina of je vraag te stellen via het online contactformulier van het bedrijf. Als het bedrijf een vestiging in de buurt heeft, kan het geen kwaad om eens langs te gaan en het te vragen.

Overweeg het gebruik van betaalde opzoekings tools

Als je andere pogingen om telefoonnummers van bedrijven te vinden geen succes hebben, heb je de optie om te overwegen een premium zoekopdracht uit te voeren. Samen met het geven van een nauwkeurig telefoonnummer, maken dergelijke tools het gemakkelijk om andere belangrijke bedrijfsinformatie te krijgen die je nodig zou kunnen hebben. Dit kan onder meer de naam van het belangrijkste aanspreekpunt, de omvang van de verkoop of het aantal werknemers zijn. Wil je bijvoorbeeld je geldzaken regelen? Neem dan contact op met de klantenservice van banken.

https://klantenservicedirect.nl/