Artikel Plaatsing
Image default
Gezondheid

IOT en de zorg van morgen

Internet of things, ook wel afgekort met IOT. Het internet van dingen in het Nederlands. Het klinkt nogal vaag, maar het is de toekomst en die is dichterbij dan u denkt.

 

IOT is simpel weg dat alle dagelijkse ‘dingen’ die u vandaag de dag gebruikt zoals u koelkast in verbinding staan met het internet. Zo kan deze koelkast bijvoorbeeld zelf nieuwe melk bestellen als die bijna op is.

 

Stel nou dat het mogelijk wordt om deze technologie toe te passen in de zorg? Bloeddrukmeters, ventilators, of pillendoosjes die verbonden zijn met het internet. Om nou de pillendoosjes als voorbeeld te gebruiken. Stel dat het pillendoosje verbonden is het internet, en precies bij kan houden of u medicijnen vergeet, wanneer u ze neemt en ze zelf kan bestellen wanneer de pillen bijna op zijn. Een ander voorbeeld is bijvoorbeeld een pacemaker die zelf medicijnen kan bestellen die op dat moment nodig zijn voor het hart. Dit soorten opkomende technologieën zorgen er niet alleen voor dat de zorg niet nodig is veel sneller krijgt, maar ook dat je niet overal voor langs de dokter hoeft. Dit zorgt voor een heleboel gemakt bij de consument en een heleboel informatie dit in de toekomst er weer voor kan zorgen dat de zorg nóg beter wordt.

 

Dit klinkt vooral voor veel mensen die de zorg nodig hebben als muziek in de oren. Helaas is het nog niet zo ver. Vandaag de dag is heel veel mogelijk en het internet van vandaag kan al veel, maar helaas dit nog niet. Om dit soort innovatie ideeën te laten integreren in de zorg moet er gewacht worden op het 5G internet. Dit internet is nog in ontwikkeling maar wordt nu al bestempelt als het internet met de ‘extreem hoge snelheid’. Deze vorm van internet wordt pas in 2020 verwacht in Europa, laten we hopen dat IOT dan klaar is voor de zorg.

 

https://shopvoorgezondheid.nl