Artikel Plaatsing
Image default
Bedrijven

Acrylaat of glas welk materiaal is sterker?

Om het antwoord op de vraag te beantwoorden is het belangrijk om te weten waarvoor je het materiaal gaat gebruiken. Maar Acrylaat is tot wel 250x sterker dan glas en dus vrijwel onbreekbaar. Niet voor niets dat er veel juweliers of banken worden beveiligd met deze bijzondere slagvaste materiaalsoort. Maar welke eigenschappen heeft dit materiaal dan nog meer en waar wordt het vooral voor gebruikt? Om deze vragen te beantwoorden in dit artikel is het ook handig om de bijzondere eigenschappen van acrylaat te onderzoeken.

Wat is acrylaat?

Acrylaat wordt ook wel plexiglas, perspex, acylglas of kunststof genoemd. Het is geen glas maar inderdaad een kunststof die bovendien zo helder en transparant is dat het vaak voor dezelfde doeleinden wordt gebruikt als glas. Acrylaat heeft een lichtdoorlatendheid van 92% en is veel minder zwaar dan glas. Ook is acrylaat door verhitting eenvoudig te bewerken en niet versplinteren kan waardoor het vaak ook voor zeer verschillende toepassingen wordt gebruikt. Maar acrylaat is ook erg duurzaam omdat het UV bestendig is en uiterst goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden ook buiten goed te gebruiken. Acrylaat is bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen.

Waarvoor wordt acrylaat vooral gebruikt?

We zien dat acrylaat of plexiglas op zeer veel verschillende plekken wordt gebruikt. Vooral in de interieurbouw wordt het materiaal vaak als acrylaat platen ingezet voor meubels of decoratie. Maar denk is aan de reclamewereld waarbij voor vrijwel iedere display wel acrylaat wordt gebruikt. Ook voor marketingmaterialen als kaarthouders, acrylaatblokjes voor juweliers of musea of wat te denken aan alle aquariums en of acrylaat vazen en bekers. Maar ook oliecontainers of commandoposten worden tegenwoordig met acrylaat vervaardigd vanwege zijn sterke eigenschappen gecombineerd met het gewicht. Ook in de bouw is het materiaal populair want denk maar eens aan de licht doorlatende dakplaten voor carports en daken en of schuttingen. Kortom acrylaat is een zeer breed toepasbaar product.

http://www.vinkacrylaat.nl