Artikel Plaatsing
Image default
Bedrijven

Tips om hoger in Google te komen

Tegenwoordig heeft bijna elk bedrijf een website. Wanneer je een website hebt, wil je natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers binnen krijgen. Dit doe je natuurlijk door hoog in Google te staan. Er zijn veel factoren die bepalen waarom een bedrijf wel of niet hoog in Google staat. Wat zijn deze factoren en hoe kan jij hogerop in Google komen? In deze blog vind je een aantal tips.

Landingspagina’s

Als je een website hebt, zullen er een aantal keywords zijn waarop je gevonden wilt worden. Je weet natuurlijk niet waar veel op gezocht wordt, dus dit moet je eerst uitzoeken. Dit kan bijvoorbeeld met de zoekwoordplanner van Google. Onderzoek welke (long-tail) zoekwoorden de meest zoekvolume hebben en relevant zijn voor jouw website. Vervolgens kan je voor deze zoekwoorden allemaal aparte landingspagina’s schrijven. Het is wel belangrijk dat je deze landinspagina’s optimaliseert via een aantal SEO ‘regels’. Kijk online hoe je een landingspagina schrijft die SEO geoptimaliseerd is.

Meta title en meta description

Wanneer mensen iets Googlen, zien ze als eerste de meta title en meta description van alle pagina’s. Om deze reden is het dus erg belangrijk dat je mensen lokt met jouw title en description. De vraag is alleen hoe je ze lokt. Je doet dit door jouw title en description eigenlijk te beschouwen als een soort kleine advertentie. Toon in jouw title en description cijfers, gebruik misschien humor, maak gebruik van social proof en gebruik woorden die opvallen en die niet al te ingewikkeld zijn.

kopiëren van content

Wat erg belangrijk is, is dat jouw content wel uniek is. Zoals al eerder uitgelegd in deze blog, is het nuttig om landingspagina’s te schrijven. Doe dit dus wel met unieke woorden en kopieer niet stukken teksten van bijvoorbeeld jouw concurrenten. Google ziet namelijk heel goed wie degene is die content kopieert en degene waarvan de content oorspronkelijk is. Stel je maakt een landingspagina en je kopieert te veel inhoud vanaf een andere website, dan zal jouw landingspagina niet zichtbaar worden in Google.

Dit zijn een aantal tips die vooral betrekking hebben op landingspagina’s. Je kan ervoor kiezen om zelf jouw SEO te verzorgen, maar je kan natuurlijk ook SEO uitbesteden aan een Online Marketing bureau. Zij zullen er zeker weten voor zorgen dat jij hoger in Google komt.