Artikel Plaatsing
Image default
Zorg

VGZ collectiviteitskorting en andere mogelijkheden

U bent ongetwijfeld op de hoogte van het feit dat dat de zorgpremie elk jaar omhoog gaat. Dit komt natuurlijk omdat de zorgkosten jaarlijks ook stijgen en op die manier kan dit gedekt worden. Sommige mensen krijgen zorgtoeslag, maar dit geldt lang niet voor iedereen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om uw maandelijkse zorgpremie te verlagen. Het punt is echter dat veel mensen daarvan niet op de hoogte zijn. Veel mensen hebben ooit een zorgverzekering afgesloten en ze kijken er daarna niet meer naar om. Erg jammer, want het is maar een kleine moeite om maandelijks flink wat geld te besparen. Maar hoe moet u dat dan doen? In deze tekst geven wij enkele tips.

 

Maak gebruik van een vergelijkingswebsite

Elk jaar heeft u de mogelijkheid om over te stappen. Het punt is echter dat er zeer veel aanbieders zijn en u daardoor gemakkelijk het overzicht verliest. Gelukkig bestaan er veel vergelijkingswebsites. U kunt daar gemakkelijk de verschillende zorgverzekeraars met elkaar vergelijken. Vaak kunt u zelfs op specifieke details vergelijken, zodat de beste zorgverzekeraar voor u naar voren komt. Let er wel op dat u met een onafhankelijke vergelijkingswebsite te maken heeft. Op internet vindt u verschillende websites met betrouwbare overzichten.

 

Kijk goed naar de aanvullende verzekeringen

In principe bent u alleen verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Daarnaast heeft u bij de meeste zorgverzekeraars ook de mogelijkheid om aanvullende verzekeringen af te sluiten. In sommige gevallen is dit verstandig, maar soms heeft u deze ook helemaal niet nodig. Dit noemen ze oververzekeren. Dit kan bijvoorbeeld met uw aanvullende tandartsverzekering gebeuren. U heeft dan een dure aanvullende verzekering afgesloten, terwijl er zelden problemen met uw tanden zijn. We raden u dus aan om goed te kijken of u bent oververzekerd. Veel mensen zijn daarvan namelijk niet op de hoogte. U kunt daarmee uw premie aanzienlijk verlagen.

 

VGZ collectiviteitskorting

U kunt zich ook aansluiten bij een collectieve zorgverzekering. Dit brengt ook verschillende positieve aspecten met zich mee. U kunt dan bijvoorbeeld profiteren van de VGZ collectiviteitskorting. De VGZ collectiviteitskorting is toepasbaar op de basispremie alsook op de aanvullende premie. Een zorgverzekeraar mag maximaal 5% korting op de basispremie geven. Bij de aanvullende verzekeringen gelden deze regels niet. Het is overigens niet altijd aan te raden om u bij een collectief aan te sluiten. Soms loopt u ook het risico op oververzekeren.