Artikel Plaatsing
Image default
Industrie

Hier bestaat volledige PCB service uit

Zoals u waarschijnlijk weet, zijn printplaten alomtegenwoordig in de wereld van de elektronica. U vindt er waarschijnlijk een in de apparaten die u elke dag gebruikt. Mensen gebruiken deze elektronische apparaten echter vaak zonder na te denken over of inzicht te hebben in de technologie die erachter zit. Hier zijn de basisprincipes van PCB-ontwerp, componenten en constructie om u een beter idee te geven van hoe uw elektronica werkt. Lees hier alles over PCB service.

Wat is PCB?

In zijn eenvoudigste vorm is een PCB een met glas versterkte kunststofplaat. Aan deze printplaat zijn koperen leidingen en aansluitpinnen bevestigd die met elkaar in verbinding staan en uit een koperlaag zijn gesneden. Deze koperen lijnen (sporen genoemd) laten elektrische lading door de printplaat stromen, waardoor de verschillende componenten die systematisch op de printplaat zijn geplaatst, van stroom worden voorzien. De koperen sporen fungeren in de plaats van draden, en leiden de elektriciteit naar de juiste bestemming.

De lagen van een PCB

De eenvoudigste printplaten zijn enkelzijdig (één koperlaag). De kopersporen kunnen echter ook aan beide zijden van de printplaat worden aangebracht, waardoor een dubbelzijdige print ontstaat. Ze worden steeds complexer naarmate meer lagen aan het oorspronkelijke ontwerp worden toegevoegd. Deze nieuwe lagen hebben hun eigen koperspoorformaties. De koperverbindingen kunnen elkaar niet kruisen zonder dat de weg van de elektrische lading in gevaar komt, zodat meerlaagse PCB’s noodzakelijk worden voor geavanceerde elektronica. In de enkelzijdige printplaten is echter één zijde gereserveerd voor de kopersporen en bevinden zich op de andere zijde de componenten.

Bovenop de koperlaag komt het soldeermasker en de silkscreen. Het soldeermasker is wat de PCB zijn herkenbare groene kleur geeft. Dit heeft als functie het koper te isoleren van metalen onderdelen die er per ongeluk mee in contact zouden kunnen komen. Delen van het metaal blijven echter bloot, zodat daaraan kan worden gesoldeerd. De silkscreen zit weer bovenop het soldeermasker. Hierop zijn letters en cijfers getekend die de assemblage van de printplaat voor de ingenieur (of de hobbyist!) vergemakkelijken.

Op welke kwaliteiten moet men letten bij het kiezen van een PCB assemblage partner?

Als het gaat om het kiezen van een PCB assemblage partner, het eerste wat je moet weten is wat uw toepassing behoeften zijn en dan controleren of het contract fabrikant biedt die diensten. Echter, de volgende zijn enkele kwaliteiten die je moet zoeken terwijl het partneren met een PCB assemblage contract fabrikant.

  • Vaststelling van DFMA: Het is essentieel om te kiezen voor een PCB assemblage partner die design for manufacturing en assemblage (DFMA) technieken, zoals digitale of fysieke prototyping, ontwerp-analyse, materiaal-analyse, enz. Als de PCB-fabrikant DFMA toepast, neemt de ontwerpefficiëntie van de PCB’s toe en vermindert de kans op falen, wat een meerwaarde betekent voor de algemene kwaliteit van de PCB’s.

  • Toepassing van DFT: Aangezien de prestatie-efficiëntie van printplaten van cruciaal belang is voor industriële toepassingen, moet de contract fabrikant de printplaat ontwerpen met het oog op de testbaarheid. Het aannemen van design for testability (DFT) garandeert kwaliteit en prestaties omdat tijdens DFT de PCBs zullen worden getest op functionaliteit, duurzaamheid, enz.

  • Componentenanalyse: De kwaliteit en prestaties van componenten moeten worden geanalyseerd voordat ze op de PCB’s worden gemonteerd. Een slecht werkend onderdeel kan de prestaties van de hele printplaat negatief beïnvloeden. Daarom moet u kiezen voor een PCB assemblage partner die componenten analyseert op prestaties en kwaliteit.

  • Aangepaste PCB assemblage mogelijkheden: Maatwerk is nodig voor moderne elektronica. De vraag naar PCB assemblages met specifieke functies is toegenomen in de afgelopen jaren. Als u specifieke eisen hebt, dan moet u op zoek naar een aangepaste PCB contract fabrikant die meerdere opties van ontwerpen, materialen, fabricagetechnieken, enz. kan bieden.

  • Turn-around Time: Als de PCB assemblage diensten zijn vereist in korte doorlooptijden, moet u gaan voor een dienstverlener die quick-turn PCB fabricage diensten biedt.

  • Kwaliteitsnormen: De contract fabrikant die u kiest moet high-end industriële kwaliteitsnormen zoals ISO, IPC, SBA, enz. volgen.

 

https://www.confed.eu/