Artikel Plaatsing
Image default
Meubels

Gebruik accessoires in uw interieur als een pro met deze tips

Accessoires maken een ruimte af, geven haar karakter, zorgen voor levendigheid en creëren een gevoel van samenhang. Zonder deze kleine extra’s heeft een kamer geen ziel. Hoe belangrijk ze ook zijn, velen van ons slaan gefrustreerd de handen in de lucht bij het kiezen en rangschikken van accessoires.

We zijn jaloers op ontwerpers die een aangeboren vermogen lijken te bezitten om een kamer tot in het kleinste detail te stylen. Sommigen hebben misschien inderdaad een speciale gave, maar de meesten verwerven hun vaardigheid door ervaring – en dat kunt u ook. Door de kneepjes van het vak toe te passen en een paar basisprincipes voor design te volgen, bent u in een mum van tijd een professional in accessoires. Bekijk onze accessoires

Verzamel in de loop van de tijd

Weersta de neiging om een heleboel modieuze accessoires te kopen om een kamer af te maken. Als u dat doet, zal het meer op een onopvallende modelwoning lijken dan op uw persoonlijke ruimte. Verzamel in de loop der tijd accessoires en concentreer je op voorwerpen die jou aanspreken.

Doe-het-zelf woninginrichters en professionals creëren kunstige displays met zorgvuldig samengestelde assortimenten van kunst, souvenirs, vintage accenten, tapijten en unieke accessoires. Deze items moeten een weerspiegeling zijn van jezelf en niet van de nieuwste woonaccessoires uit tijdschriften of van tv-programma’s. Voel je vrij om een paar trends in je ontwerp te verwerken, maar doe het met mate of het zal er gekunsteld uitzien.

Creëer een accessoire kast

Heb je ooit een oude riem uit de kast gehaald en bij een andere outfit gedragen? Opeens ziet hij er gloednieuw uit. U kunt hetzelfde doen voor uw kamers door een accessoire kast samen te stellen.

Zo kunt u accessoires opbergen wanneer u ze beu bent. Wissel items af en breng ze opnieuw in als u daar zin in hebt. Gebruik uw inrichting kast om het aantal accessoires dat u in één keer laat zien te beperken. Uw “geheime” accessoire kast is nu uw eigen persoonlijke woonwinkel.

Denk aan alle accessoires die u in huis gebruikt. Sommige zijn seizoensgebonden basics, andere zijn de nieuwste decoratieve accenten, en de meerderheid zijn klassieke, tijdloze benodigdheden. Probeer dingen te vinden die bij al uw meubels passen. Verplaats ze van de ene kamer naar de andere, zodat uw kamers er fris blijven uitzien zonder dat u nieuwe accessoires hoeft te kopen.

Maak het dek vrij

Het inrichten van een ruimte gebeurt van binnen naar buiten met behulp van een gelaagdheid techniek. Door individuele elementen op een ordelijke manier te plaatsen, ontstaat een evenwichtige en aangename ruimte. De laatste laag van het decoreren is waar uw persoonlijkheid en ontwerpstijl schittert. Accessoires zijn de sieraden van de kamer, net als een ketting, armband of oorbellen die bij uw favoriete jurk passen.

Als het tijd is om een kamer te versieren, begin dan met een blanco lei. Ruim alle kleine en middelgrote spullen op, zoals lampen, decoratieve voorwerpen, kunstwerken en kussens. Een decorloze ruimte helpt afleiding te voorkomen en stelt u in staat de plaatsing van accessoires te visualiseren. Dit geeft u ook de mogelijkheid om meubels te herschikken voordat u de kamer inricht. Neem een kijkje bij deze merken.

http://plaisierinterieur.nl