Artikel Plaatsing
Image default
Telefonie

De MacBook Air kopen

Als je dit artikel aan het lezen bent, is de kans groot dat je overweegt een nieuwe Mac te kopen en misschien een beetje hulp nodig hebt. Gelukkig kennen we de Macs van Apple aardig, en we helpen je graag bij het kiezen van de juiste Mac voor jou.

Voordat we verder gaan, moeten we specifiek ingaan op Apple’s desktop Macs. Het is een tijdje geleden dat het bedrijf de Mac mini en Mac Pro heeft bijgewerkt. Hoewel ons advies voor elk Mac-model aanwijzingen geeft over welk model u moet kopen, kunt u overwegen om te kijken of Apple een nieuwe Mac mini of Mac Pro uitbrengt, of overwegen een iMac aan te schaffen.

MacBook Air

Modellen te koop werden oorspronkelijk vrijgegeven in juni 2017.

Wat is het? De MacBook Air is het betaalbare assortiment laptops van Apple. Apple biedt momenteel twee 13-inch modellen.

Het bedrijf verkocht een 11-inch MacBook Air, maar is niet langer beschikbaar voor het grote publiek. Als je echt een 11-inch model wilt, kun je proberen te zoeken in de Certified Refurbished Store van Apple of Amazon. (Het 11-inch model is alleen beschikbaar als bulkaankoop door onderwijsinstellingen.)

Voor wie is het bedoeld? De MacBook Air is ideaal voor prijsbewuste mensen. Het is ook voor iedereen die altijd onderweg is, niet gestrand wil worden door een laptop van normale grootte en een computer nodig heeft die veelzijdiger is dan een iPad.

Wat zijn de specificaties? De twee MacBook Air-modellen hebben dezelfde 1,8 GHz dual-core Core i5 (Broadwell) -processor en 8 GB RAM. Alle MacBook Air-modellen worden geleverd met geïntegreerde Intel HD Graphics 6000-technologie. Apple claimt een batterijduur van 12 uur voor zowel draadloos internet als het afspelen van iTunes-films.

Het grootste verschil tussen de laptops is opslag. Het € 999-model heeft 128 GB aan flash-opslag, terwijl het € 1.199-model 256 GB heeft.

Hoe verbind ik dingen? De MacBook Air heeft ingebouwde Wi-Fi om verbinding te maken met een netwerk. Het biedt ook ingebouwde Bluetooth voor het draadloos aansluiten van een muis of ander randapparaat. Als je verbinding wilt maken met een ethernet-netwerk, heb je een USB-ethernet-adapter nodig (€ 29 in de Apple Store).

Thunderbolt 2 is de high-speed connector van de MacBook Air. De laptop heeft ook een paar USB 3.0-poorten, die kunnen werken met apparaten die USB 2.0 gebruiken. Als je een FireWire 800-schijf hebt, moet je een Thunderbolt-naar-FireWire-adapter kopen (€ 29 in de Apple Store).

Hoe snel is het? De MacBook Air is goed bestand tegen alledaagse taken, zoals het verzenden en ontvangen van e-mail, browsen op internet en het gebruik van kantoortoepassingen. Je kunt het zelfs gebruiken voor het bewerken van korte video’s, of voor het werken met JPEG’s vanaf je iPhone of Point-and-shoot-camera.

Aankoopadvies van Macworld: de MacBook Air is een geweldige betaalbare laptop voor iemand die algemeen werk doet en veel beweegt, zoals een student of een zelfstandige. Omdat de MacBook Air aan de onderkant van de laptopserie van Apple qua prijs ligt, zult u het Retina-display op de Retina MacBook Pro of de MacBook niet vinden. Ook kun je de opslag niet eenvoudig na aanschaf upgraden, dus koop het model met de grootste hoeveelheid opslagruimte die je je kunt veroorloven. (Er zijn upgrades voor na de marktopslag beschikbaar, maar Apple biedt geen ondersteuning voor dergelijke upgrades.) Uiteraard is het ook belangrijk om je MacBook te beschermen met een goede MacBook case!