Artikel Plaatsing
Image default
Toerisme

België – een land van contrasten

antwerpen toeristische dienst

Sommige ongeïnformeerde toeristen die nog nooit in België zijn geweest, zeggen vaak dat dit een saai land is. De humor van de Belgen laat hen niet lachen om zichzelf en ze zijn immuun voor dergelijke opmerkingen. Als iemand de indrukwekkende geschiedenis van de Belgische kunst heeft genegeerd, de gekke carnavals die niets met Rio de Janeiro te maken hebben, dan hebben ze veel verloren. België is opgedeeld in twee delen. Noord-Vlaanderen en Zuid-Wallonië.

België is ook politiek verdeeld. De economie van Wallonië is slechter dan Vlaanderen. Veel Belgen eisen een verdeling van het land. In de loop van de jaren hebben deze twee gebieden hun verschillen opgebouwd. Alleen Brussel probeert compromissen te vinden.

Tegenwoordig studeren jongeren aan beide kanten liever Engels dan Vlaams. De twee gemeenschappen hebben echter veel gemeen. Ze pronken met een milde minachting voor macht, kalm zelfvertrouwen en een subtiele neiging tot surrealisme.

Een ander gemeenschappelijk kenmerk is het negeren van het feit dat het internationale buren zijn die dezelfde taal spreken. Ongeacht de toestand van de economie leven de mensen goed in België en Luxemburg. Er is een sterk welzijnssysteem, een liberale houding, creatieve musea, een bruisend kunst- en theaterleven en heerlijk eten.

En Belgisch bier is elegant en gevarieerd. Nieuwe attracties voor toeristen blijven verschijnen. Onder hen heeft België de moderne galerijen van Leuven, Bergen en het prachtige Hergé, een museum in Louvain-la-Neuve. Er wachten vele aangename verrassingen op bezoekers die in dit spannende duet een goed leven zullen ontdekken!

https://www.dergatsjev.be/2020/08/antwerpen-toerisme-activiteiten-meir.html