Artikel Plaatsing
Image default
Woningen

Renovatiepremies

huis te koop

Heeft u een energiebesparend renovatieplan? Dan zijn er diverse voordelen en renovatiekosten voor terug. Tegenwoordig zijn er veel initiatieven om groene transformatie te ondersteunen. Zo draagt ​​u bij aan een betere renovatie: zorgvuldige planning en energie-efficiëntie. Informeer u daarom vooraf. Zo weet je precies wat er gaat gebeuren en kom je geen ongelukken tegen. De volgende inhoud zal u helpen.

Wat zijn renovatiepremies?

Energiebesparende transformatie heeft veel voordelen. Naast hard werken voor het milieu is dit ook een mooie kans om je huis klaar te maken voor de toekomst.

Wanneer u investeert in energiezuinige woningen, kunt u in de meeste gevallen aanspraak maken op inkomen in de vorm van (premie) inkomen. Deze zijn voornamelijk afkomstig van netbeheerders, maar kunnen ook worden verlaagd in de vorm van onroerende voorheffing.

Zo verstrekt de overheid een renovatievergoeding van maximaal 10.000 euro aan eigenaren van lage en middeninkomens die hun huis minimaal 30 jaar willen renoveren.

Hoe hoog zijn die renovatiepremies?

Het bedrag aan renovatiebonussen en of u deze ontvangt, hangt af van wat u aan het inrichten bent. Overweeg je bijvoorbeeld om energie te besparen door geïsoleerde daken? Dan krijgt u een andere vergoeding dan vloerisolatie. In 2019 kost het installeren van een warmtepompboiler voor huishoudelijk warm water bijvoorbeeld een premie van 400 euro, terwijl een zonneboiler 550 euro kost.

Deze premies kunnen ook worden gecombineerd en geaccumuleerd om beleggen haalbaarder te maken. Heeft u bijvoorbeeld binnen 5 jaar minimaal drie investeringen in minimaal zeven investeringen (dak, vloer, muurisolatie, isolatieglas, ventilatiesysteem, zonneboiler, warmtepomp), dan ontvangt u een totale renovatiepremie of bovenop de premies voor de personenverzekering. . Voor huizen (waarvan 50% geldt voor appartementen).

Waarom energiezuinig renoveren?

Energiebesparende transformatie heeft veel voordelen. Naast hard werken voor het milieu is dit ook een mooie kans om je huis klaar te maken voor de toekomst.

  • U betaalt minder energiekosten.
  • Je verhoogt het comfort van het leven.
  • Uw huis zal in waarde stijgen en die waarde voor langere tijd behouden.

Ook besteedt de overheid steeds meer aandacht aan energiebesparing. Zo moeten vanaf 2020 alle woningen voorzien zijn van dubbel glas. Indien niet aan deze verplichting wordt voldaan, kan worden verklaard dat de woning vanaf 2023 niet meer geschikt is voor verkoop of verhuur.

Hoe vraag ik mijn renovatiepremie aan?

Zorg er eerst voor dat u een plan heeft voor wat u wilt verbouwen of renoveren. Zo weet u precies welke premies u moet aanvragen. U dient uw aanvraag en plan samen in. Na goedkeuring kunt u beginnen!

era te koop

https://be.propenda.com