Artikel Plaatsing
Image default
Woningen

Verander uw badkamer in een dagspa

Bij het plannen van uw spa-geïnspireerde badkamer helpt het om vanaf het begin te beginnen. Het materiaal, de textuur en het ontwerp van uw vloer kunnen de toon zetten voor de rest van uw spa-inrichting. We kijken naar de beste vloermaterialen, ontwerpen en enkele aanvullende overwegingen voor uw spa-badkamerideeën.

Zorgeloos keramische tegels

Het meest algemene materiaal voor spa-vloeren is waarschijnlijk keramische tegels. Zelfs in het oude Rome hadden ze rijke stenen tegels langs hun baden. Alle soorten tegels zijn ongelooflijk duurzaam en gebouwd om jarenlang tegen een stootje te kunnen, maar keramische tegels zijn de beste keuze voor badkamers omdat ze vochtbestendiger zijn dan andere soorten tegels. Hoe sereen uw badkamer ook is, uw vloer moet bestand zijn tegen een hoge luchtvochtigheid en constante waterspetters. De taaiheid van keramische tegels maakt het ook gemakkelijk schoon te maken. Omdat het vlekbestendig is, kun je het schrobben wat je wilt, en het vuil zal verdwijnen, maar de tegel blijft sterk. Oude woningen hebben vaak nog een houten vloer in de badkamer liggen, die natuurlijk eerst verwijderd moet worden als je keramische tegels wilt plaatsen. Wil je meer info over het verwijderen van houten vloeren? Druk dan op de link. 

Warme houten vloeren

Een andere traditionele optie voor een spa-achtige sfeer is hardhouten vloeren. Er zijn duidelijke voor- en nadelen die in je opkomen, maar hardhouten vloeren zijn niet voor niets een klassieker. Houten vloeren zijn van oudsher een natuurlijk materiaal dat mensen op hun gemak stelt, waardoor ze de perfecte vloer zijn voor een rustgevende spa-omgeving. Bovendien zijn ze warmer en comfortabeler dan bijna elke andere badkamervloeroptie. Maar met alle voordelen van hardhouten vloeren, heb je een sealer nodig die deze taak aankan. Uw thuisspa stelt houten vloeren bloot aan allerlei soorten morsen, spatten, vocht en vochtigheid, die, indien onbeheerd, kromtrekken en barsten veroorzaken en de levensduur van uw vloeren aanzienlijk verminderen.

Als je aarzelt om keramische tegels of hardhout voor je spa te gebruiken, overweeg dan andere manieren om natuurlijke materialen in je ruimte te verwerken. Natuurlijke materialen voegen niet alleen warmte toe, maar ze dempen ook het geluid, zodat u zich in uw eigen huis zo ontspannen mogelijk kunt voelen. Bekijk vloermatten, wastafels, planken en kasten als andere manieren om deze materialen toe te voegen.

Alternatieve spa-materialen

Als het gaat om spa-vloermaterialen, zijn er nog meer opties buiten van natuurlijke. Cement is een populaire keuze vanwege zijn duurzaamheid, uitgeklede esthetiek en lage kosten. De eenvoud van een cementvloer is voelbaar tijdens uw spa-ervaring. Het grootste nadeel van cement is dat het meedogenloos is. Laat iets kwetsbaars vallen en het zal waarschijnlijk

Vinylvloeren zijn erg populair geworden keuze voor badkamers omdat het geluid kan dempen, het is goedkoop en het onderhoud is ongelooflijk eenvoudig omdat het waterdicht is. Bovendien zijn vinylvloeren er in allerlei verschillende patronen en ontwerpen om wat intriges in uw spa te brengen. Geometrische patronen op je vloeren zorgen voor verfijning zonder er te flitsend uit te zien, waardoor het de perfecte plek is om te ontspannen.

Bij het kiezen van uw vloermateriaal moet u ook rekening houden met de rol die kleur zal spelen bij het sereen maken van uw doucheruimte. Meestal zijn spa’s bedoeld om vlekkeloos en helder aan te voelen, zo vaak zijn ze wit of gebroken wit. Maar wees niet bang voor wat meer kleur. Er zijn tal van zachte, gedempte kleuren die nog steeds passen in de rustige omgeving waar je voor gaat. Blijf uit de buurt van kleuren en combinaties die gewaagd en energiek kunnen zijn. Kies in plaats daarvan voor warme neutrale tinten zoals crèmes, grijzen en beiges, gecombineerd met kleuren uit de natuur zoals zachte blauwe en groene accenten om wat visuele aantrekkingskracht toe te voegen.

 

https://vloerenbaas.nl/laminaat/