Artikel Plaatsing
Image default
Tuin en buitenleven

Een verwarmde tuin is heerlijk

Als je lang wilt genieten van je tuin kun je beter maar wat warmte gebruiken van Houtpellets. Deze pellets zijn het ideale brandstof voor een kachel doordat ze goed en redelijk lang branden. In een land als Nederland is het vaak koud en kun je dus minder gebruik maken van je tuin. Als je een kachel neemt ie op pellets draait dan kun je een stuk meer genieten van je tuin doordat je een stuk warmer blijft. Ook is het een mooie toevoeging voor de sfeer in de tuin, het is namelijk een makkelijke manier om dat kampvuur gevoel te krijgen.

 

Hoeveel pellets moet je gebruiken?

Als je een pellet kachel hebt dan wil je natuurlijk wel weten hoeveel pellets daar ongeveer in moeten. Het voordeel aan een pelletkachel is dat pellets redelijk zuinig zijn, je hoeft er meestal maar maximaal 2 kg per uur in te gooien, maar de meeste pelletkachels gebruiken wel iets minder. Naast dat het dus heel erg zuinig is is het ook nog eens heel erg goedkoop die pellets. Je hoeft dus niet dure houtblokken te kopen om een vuurtje te maken, het kan prima met pellets en is ook een stuk schoner. Je houd namelijk minder as over met pellets en dat scheelt een hoop schoonmaak werk.

 

Minder onderhouds intensieve methode

Een pelletkachel is een stuk minder onderhoudsintensief dan een hout kachel. Bij het verbranden van hout ontstaat namelijk behoorlijk wat as waardoor je na het verbranden nog een hoop moet opruimen en schoonmaken. Met een pellet kachel heb je hier geen last van doordat pellets een stuk schoner verbranden en bijna geen as achterlaten. Het is dus ook een stuk aantrekkelijker om vaker je pellet kachel te gebruiken als je er weinig werk aan hebt. Pellets zijn een co2 neutrale manier van stoken doordat het evenveel uitstoot als dat d bomen kunne opnemen.