Artikel Plaatsing
Image default
Woningen

Wat te doen als je buitengesloten staat

Wanneer u uw sleutel bent vergeten of kwijtgeraakt, of wanneer u een noodgeval hebt en zo snel mogelijk naar binnen moet, kan het gebeuren dat u buitengesloten raakt. Een sleutel verliezen is al frustrerend genoeg wanneer u thuiskomt en ziet dat er met het slot is geknoeid of dat u er niet meer in kunt. Gelukkig zijn er manieren om weer binnen te komen als dit gebeurt. Lees verder voor meer details over wat u moet doen als u bent buitengesloten.

 

 

Wat te doen als je buitengesloten bent

Plan vooruit – Als u buitengesloten bent, is het eerste wat u moet doen een vriend of familielid bellen die een sleutel heeft om u binnen te laten. Als u niemand kunt bereiken, kunt u proberen de aandacht te trekken van iemand die langskomt door op de deur te bonzen of te roepen. Terwijl u wacht tot iemand u binnenlaat, kunt u de dienstverlener bellen om te zien of hij open is. Als u eenmaal binnen bent, kunt u ook andere mensen bellen om te zien of zij reservesleutels hebben. Als je eenmaal een sleutel hebt, moet je die onmiddellijk naar de slotenmaker brengen om je slot opnieuw te laten sleutelen. Als u uw slot zelf kunt hersleutelen, kunt u op een aantal plaatsen online instructies vinden. U kunt het beste een professionele slotenmaker bellen om uw slot opnieuw te laten sluiten.

 

Plan vooruit

– Als u een reservesleutel voor uw huis hebt, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Als een potentiële inbreker weet dat er een reservesleutel is, is de kans groter dat hij zal inbreken. U moet uw reservesleutel op een veilige plaats bewaren, buiten het bereik van iemand die hem zou kunnen proberen te pakken. Als u uw reservesleutel op een veilige plaats bewaart, hoeft u de originele sleutel niet in het slot te bewaren. Als iemand anders dan u toegang heeft tot de sleutel, kan hij die gewoon gebruiken om binnen te komen.

 

Vind uw sleutel

– Het eerste wat u wilt doen is uw sleutel vinden. U kunt een aantal methoden gebruiken, zolang u zich maar herinnert waar u hem het laatst hebt neergelegd. De meest voor de hand liggende plaats om te zoeken is waar u hem het laatst had. U kunt zich ook proberen te herinneren of iemand anders hem toen had. Als u weet dat u hem in het slot hebt gestopt, moet u kunnen achterhalen waar u hem voor het laatst hebt gestopt.

 

Weet wanneer een sleutel niet werkt.

– Een van de ergste dingen die je kunnen overkomen als je buitengesloten bent, is wanneer je sleutel het slot niet ontgrendelt. Wanneer dit gebeurt, bent u buitengesloten, en moet u misschien inbreken als u naar binnen wilt. Er zijn een aantal redenen waarom uw sleutel niet werkt, zoals een gebroken of versleten sleutel of verbogen pinnen. Als u een van deze problemen opmerkt, moet u proberen een andere sleutel te krijgen of uw slot opnieuw te sluiten. U moet ook proberen te achterhalen wat er mis is met uw sleutel, zodat u dat de volgende keer weet.

 

 

 

Installeer een nieuw slot of laat een vakman u helpen.

– Dit is misschien de duurste optie, maar ook de veiligste. Als u veilig wilt blijven terwijl u uw portemonnee in uw zak houdt, is dit de beste optie. – Er zijn een aantal manieren om een nieuw slot te laten installeren, waaronder het inhuren van een slotenmaker om bij u thuis een nieuw slot op te halen en terug te brengen, of het ophalen van een nieuw slot bij uw plaatselijke ijzerhandel. Zorg er bij het ophalen van een nieuw slot voor dat het hetzelfde type pinnen heeft als uw oude slot. – U wilt een slot kiezen dat een moeilijk te openen mechanisme heeft. Dit zal een zekere mate van finesse en vaardigheid vereisen om te openen. Zorg ervoor dat het slot dat je kiest een moeilijk te openen mechanisme heeft.

 

Sluit jezelf niet buiten – leer hoe je je huis binnenkomt.

– Als u een nieuwe sleutel kunt laten slijpen en in uw slot kunt steken, kunt u ook proberen uw deur te openen met de nieuwe sleutel. Als uw deur geen nachtslot of veiligheidsketting heeft, kunt u proberen deze te openen met de nieuwe sleutel. Als uw deur wel een grendel heeft, kunt u een eenvoudigere methode proberen. – Als u in staat bent, kunt u proberen uw deur te openen met uw nieuwe sleutel en deze vervolgens weer te vergrendelen. Dan heb je een sleutel nodig en kun je ontsnappen terwijl je aanvaller naar het nieuwe slot zoekt. Dit geeft je ook een kans om de politie te bellen, die je deur binnen enkele seconden kan openen.

 

Sluit uzelf niet buiten – leer hoe u uw huis kunt binnengaan.

– Als u in staat bent, kunt u ook proberen uw deur te ontgrendelen met een stoel of een ander voorwerp. Als uw deur niet voorzien is van een nachtslot of een veiligheidsketting, is dit uw beste kans om veilig te ontsnappen. – Terwijl u zoekt naar een alternatieve manier om uw deur te ontgrendelen, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw telefoon aanstaat en is opgeladen. Als u de politie kunt bellen, moet u ook proberen een vriend of familielid te bellen die een sleutel heeft om u binnen te laten. – Als de deur is beveiligd met een ketting of een nachtslot, kunt u de deur intrappen. Dit geeft meer kracht achter de schop en kan effectiever zijn dan proberen een raam in te slaan.

https://expertslotenmaker.nl/stappenplan-wat-te-doen-als-u-staat-buitengesloten/