Artikel Plaatsing
Image default
Aanbiedingen

3 zorgmiddelen voor mobiliteit en onafhankelijkheid op uw oude dag

Op uw oude dag wilt u natuurlijk het liefst zo mobiel en onafhankelijk mogelijk blijven. Soms heeft u helaas niet de hele dag door mensen om u heen die u kunnen helpen met zaken als douchen, aankleden, naar het toilet gaan of boodschappen halen. In deze blog willen we daarom graag drie zorgmiddelen voor aan huis behandelen waarmee u uw mobiliteit en onafhankelijkheid op uw oude dag kunt vergroten. Hieronder leest u hoe een scootmobiel, een toiletverhoger en een douchekrukje uw leven kunnen vergemakkelijken. Handige en praktische zorgmiddelen voor aan huis koopt u op https://www.zorgmiddelenaanhuis.nl/.

 

Scootmobiel

 

Een scootmobiel is ideaal wanneer u geen grote afstanden meer kunt lopen. Daar waar u vroeger met gemak van uw huis naar de supermarkt liep, kan het zijn dat die afstand nu net te ver voor u is geworden. Met een scootmobiel rijdt u makkelijk en snel van A naar B, zonder dat u hiervoor een rijbewijs nodig heeft. Een scootmobiel is verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo kunt u kiezen voor een opvouwbare of een vaste scootmobiel, eentje met drie of vier wielen, of een scootmobiel met een extra grote accu en actieradius. Handig om te vermelden: een opvouwbare scootmobiel biedt meer mobiliteit dan een vaste scootmobiel omdat deze zo klein en compact is dat hij gemakkelijk in de kofferbak vervoerd kan worden. Zo kunt u uw scootmobiel ook meenemen tijdens dagjes uit bijvoorbeeld.

 

Toiletverhoger

 

Kunt u maar moeilijk zelfstandig van het toilet opstaan? Dan doet u er waarschijnlijk goed aan om een toiletverhoger aan te schaffen. Een toiletverhoger zorgt ervoor dat u net wat hoger zit, waardoor u ook weer makkelijker overeind kunt komen. Veel toiletverhogers zijn universeel en kunnen op bijna iedere standaard toiletpot bevestigd worden. Met behulp van de twee handige draaiknoppen die zich aan de zijkanten van de toiletverhoger bevinden, kunt u de verhoger stevig vastklemmen. Sommige verhogers komen met opklapbare armleuningen voor extra ondersteuning.

 

Douchekrukje

 

Wanneer u niet lang genoeg meer op uw benen kunt staan om u fatsoenlijk te kunnen douchen, kan een douchekrukje een mooie uitkomst zijn. Douchekrukjes zijn behoorlijk licht van gewicht en daardoor ook eenvoudig te verplaatsen. Ze zijn te koop in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van uw wensen. Zo zorgen oplopende zijkanten voor meer stabiliteit en zijn er ook douchekrukjes te koop met armleuningen.


https://www.zorgmiddelenaanhuis.nl/