Artikel Plaatsing
Image default
Aanbiedingen

De 3 beste tips voor een snel herstel na een haartransplantatie!

Voor zowel vrouwen als mannen is een haartransplantatie nu haalbaar. U kunt zich zelfverzekerder voelen na het ondergaan van een haartransplantatie. Hierdoor krijgt u een groter gevoel van eigenwaarde. Dit kost echter veel tijd en vereist doorzettingsvermogen. In deze blog geven we u een paar handige tips om uw haar te herstellen zodat het sneller kan groeien.

 

Douche niet te lang

Het is ook belangrijk om de eerste 10 dagen na de behandeling niet langer dan 5 minuten te douchen. Dit zorgt ervoor dat uw hoofdwondjes vochtig blijven, wat nadelig is voor het genezingsproces. Hoewel het niet wenselijk is om uw wonden nat te maken, is het wel gunstig om ze elke dag af te spoelen. Dit voorkomt de terugkeer van aanwezige ziektekiemen, waardoor infecties worden voorkomen.

 

Voorkom om te zweten

Het is belangrijk om de eerste twee weken na uw haartransplantatie niet te sporten. Dit zorgt ervoor dat er transpiratie op uw hoofdhuid wonden komt. Zwellingen zullen snel optreden, met infecties op de huid van uw hoofdhuid tot gevolg. Zweet bevat vocht, maar ook ziektekiemen die infecties kunnen veroorzaken. Het is goed om de eerste 2 weken niet te sporten.

 

Vermijd zonlicht

Uw haarwortels zijn de eerste maand na de behandeling nog erg kwetsbaar. U moet de zon vermijden in de eerste maand. In de tweede maand kunt u deze procedure herhalen. Het is nog steeds noodzakelijk om bijvoorbeeld een pet of hoed op uw hoofd te dragen ter bescherming. U kunt ook zonnebrandcrème op uw haar aanbrengen als u geen pet wilt dragen. Het is raadzaam om SPF 30 of meer te gebruiken voor bescherming tegen de zon.

 

https://omorfy.nl/