Artikel Plaatsing
Image default
Aanbiedingen

Drie redenen om cryptocurrency’s te gebruiken

Drie redenen om cryptocurrency’s te gebruiken

Cryptocurrency’s maken onderhand zo’n 10 jaar lang al deel uit van ons financiële leven. Ze kunnen gebruikt worden als echt geld en hebben een koers en een waarde. Crypto’s zijn digitaal, dus er is geen sprake van muntjes of briefjes. Aangezien de meeste mensen al digitaal betalen, is dit geen vreemd kenmerk. Als jij nog geen gebruik maakt van dit betaalmiddel, vind je hier drie redenen waarom je dit wel moet gaan doen.

  1. Snel, veilig en anoniem

Als jij crypto’s hebt aangeschaft via een exchange zoals Bitvavo, kun je ze gaan uitgeven op het internet en ook in sommige fysieke winkels. De betalingen gaan direct naar de ontvanger, dus er is geen bank die hier tussen zit. Daardoor zijn er ook geen pasjes, rekeningnummers of andere gevoelige informatie nodig en dat betekent dat betalen met crypto’s niet alleen veilig is, maar ook anoniem. Daarnaast is het geld onmiddellijk overgemaakt, wat natuurlijk ideaal is voor beide partijen.

  1. Geen wisselkoers

Uiteraard zal je wel eerst je geld moeten omzetten naar de cryptovaluta van je keuze, maar daarna krijg je niet meer te maken met een wisselkoers. Stel je neemt diensten af van iemand in de Verenigde Staten en je betaalt ze met crypto’s dan zal je geen hoge transactiekosten moeten betalen en met de verkoopprijs van dollars in je bank. Daarnaast staat ook hier weer het geld direct in de wallet van de ontvanger, zonder vertraging.

  1. Een goede investering

Een laatste reden om nu een cryptocurrency aan te schaffen is dat het een goede investering is voor de toekomst. De crypto koersen van de meeste valuta’s laten op de lange termijn een stijgende lijn zien wat betekent dat je het na een aantal jaren waarschijnlijk met winst kunt verkopen. Ook al blijft dit een riskante investering – de cryptomarkt is nog steeds vrij onstabiel – de winsten die je ermee kunt maken zijn in veel gevallen aanzienlijk groter dan wanneer je in aandelen investeert.

https://bitvavo.com/nl