Artikel Plaatsing
Image default
Aanbiedingen

Groei dieper, niet omhoog, geen schande

werk zoeken

Is de crisis toegeslagen? Ja heb ik gedaan. Hard raken? Anders. Het treft het hardst bij ouderen en degenen die net met hun carrière zijn begonnen. Ze worden eerst gesneden.
Alleen professionals worden niet ontslagen. Als u een professional bent, zult u, hoe oud u ook bent, niet worden ontslagen.
Headhunters kunnen duidelijk zien dat mensen nu serieus gaan investeren in onderwijs. Maar ook hier moet men niet tot twee uitersten gaan: men moet niet studeren en men moet niet constant studeren. Ik heb het niet over zelfontplooiing, maar over verbeteren als professional.
Wat betekent het om dieper te groeien?
Je moet vaardigheden verbeteren met een bereik van 3-5 jaar. Nadat je hebt geleerd, moet kennis worden geïntroduceerd. Met andere woorden, u hoeft niet alleen een schop te kopen, maar u moet er ook mee leren graven. Als je leert maar het niet in praktijk brengt, zul je een lege en nutteloze vaardigheid verwerven. Het verwerven van professionele kennis dient met opzet te gebeuren. Als ik weet waarom ik studeer, dan geef ik niet halverwege een cursus of opleiding op.
Helaas heeft Rusland de “Amerikaanse droom” verkeerd geïnterpreteerd. Het is gebruikelijk dat we alleen naar boven groeien. Ben je een goede marketeer, dan word je later hoofd marketing en daarna directeur marketing. Soms moet je niet naar boven maar naar binnen groeien. U moet beoordelen wie u bent en wie u wilt worden.
Waarom is het noodzakelijk om dieper te groeien?
Je moet zeker groeien als professional. Als je als accountant werkt om ’s avonds om zes uur uit je werk te gaan omdat je persoonlijke zaken op je wachten, is dat oké. Je moet groeien om competitief te zijn.
Vóór de crisis groeide het bedrijf zo snel en waren er zo weinig geschikte vakmensen dat elke geschikte specialist direct promotie kreeg. Een persoon kan een briljante programmeur zijn. Maar als we hem opleiden tot hoofd ontwikkeling en na drie jaar ontslaan we hem wegens onbevredigende resultaten, dan blijkt dat we een getalenteerde programmeur zijn kwijtgeraakt en een slechte ontwikkelingsmanager hebben gevonden.
Als je dieper groeit, is de kans groter dat je op de lange termijn financieel zeker bent. Als je opgroeit, neemt het aantal posities in de loop van de tijd af en verslinden mensen elkaar. Hoe hoger de positie, hoe groter het risico om met niets te worden achtergelaten.
Er zijn nu weinig kwaliteitsexperts en expertise wordt zeer gewaardeerd, het heeft geen vervaldatum. Er zal veel vraag zijn naar een expert van 65, maar een manager niet.
Hoe je dieper kunt groeien
Om een ​​expert te worden, moet u uw doelen begrijpen en bepalen wat u graag meer doet. Als je geïnteresseerd bent in expertise, dan moet je je in deze kant verdiepen. Identificeer trends in de branche. Engels leren. Vind andere experts en nuttige cursussen, leer.
Begin je net met je carrière, begin dan zo vroeg mogelijk met werken. Beter – tijdens het studeren aan de universiteit. Probeer eens stage te lopen, zelfs een onbetaalde. Solliciteer bij grote bedrijven met een goede branding op je cv. Zulke mensen zijn meer in trek.
Als we het over managers hebben, is crisismanagement nu het meest relevant. Nu hebben we geen leiders nodig die het team aanwakkeren, maar degenen die kunnen optimaliseren en op zoek gaan naar positieve aspecten. Het meest gevraagd is de starheid van het management, het vermogen om impopulaire beslissingen te nemen en niet hysterisch te zijn. Het is tijd voor nauwgezette managers. Als je van plan bent je als manager te ontwikkelen, leer dan een vreemde taal en zorg voor financiële geletterdheid.
Naar binnen groeien, niet naar boven, is geen schande.
Succes!

https://vacatures.today/cat/Accounting1.html

https://www.vindazo.be