Artikel Plaatsing
Image default
Aanbiedingen

Waarom het vaker huren van een auto voordelig is voor startende ondernemers

Als startende ondernemer is het vaak een flinke investering om direct een eigen bedrijfsauto aan te schaffen. Maar wat zijn dan de opties voor jou als je wel vaak onderweg bent voor je onderneming? In deze blog bespreken we de voordelen en nadelen van het huren van een auto en hoe dit bijdraagt aan duurzaamheid. Zo kun jij als startende ondernemer een weloverwogen keuze maken tussen een nieuwe bus of auto kopen of een bedrijfswagen huren.

 

Voordelen van het huren van een auto, bus

Een groot voordeel van het huren van een auto is dat je veel flexibeler bent. Afhankelijk van de grootte van je onderneming kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een dag of een week een auto te huren. Dit kan erg handig zijn wanneer je bijvoorbeeld niet dagelijks een auto nodig hebt en het dus zonde zou zijn om een auto te hebben staan die nauwelijks gebruikt wordt. Daarnaast heb je met het huren van een auto vaak geen extra kosten zoals verzekeringen, wegenbelasting en onderhoudskosten. Deze kosten zijn vaak al verwerkt in de huurprijs van de auto. En als laatste is het zo dat huurauto’s vaak jonge auto’s zijn en dus minder snel mankementen en storingen hebben.

 

Nadelen van het huren van een auto, bus

Ook zijn er enkele nadelen bij het huren van een auto. Zo zijn de huurkosten hoger dan de afschrijvingskosten van het bezit van een auto. Dit betekent dat wanneer je bijvoorbeeld dagelijks een auto nodig hebt het uiteindelijk wel voordeliger is om een auto aan te schaffen. Daarnaast zijn er vaak limieten aan de te rijden kilometers en kan onduidelijkheid over de huurvoorwaarden aanleiding geven tot misverstanden met de verhuurder.

 

Duurzaamheid 

Naast het financiële aspect is het ook interessant om te kijken naar duurzaamheid. Een van de grote pluspunten van huurauto’s is dat ze een stuk schoner zijn dan oudere auto’s die je vaak op de weg ziet. Dit komt omdat verhuurbedrijven de nieuwste en schoonste auto’s in bezit hebben. Daarnaast letten verhuurders er ook op dat er zo efficiënt mogelijk wordt omgegaan met de auto’s door onder andere zo min mogelijk kilometers te rijden. Dit draagt bij aan een betere luchtkwaliteit en minder CO2 uitstoot.

 

Als startende ondernemer kan het huren van een auto erg voordelig zijn. Echter is het belangrijk om te kijken naar de frequentie en het doel van de ritten. Wanneer je dagelijks veel kilometers maakt, kan het kopen van een auto uiteindelijk goedkoper zijn. Maar ook als het gaat om duurzaamheid, heeft het huren van een auto zo zijn voordelen. Zoals het gebruik van de nieuwste en schoonste auto’s. In ieder geval heeft het huren van een bedrijfsauto veel voordelen en een startende ondernemer kan op deze manier flexibel en efficiënt op weg gaan.

 

https://www.bultman.nl/