Artikel Plaatsing
Image default
Gezondheid

BHV cursus

Een bedrijfshulpverlener, ook wel een BHV’er dient in elk Nederlands bedrijf aanwezig te zijn. Dit is iets wat in de wet wordt voorgeschreven. Een BHV’er zorgt ervoor dat er bij ongevallen eerste hulp wordt verleend. Een BHV’er is ook in staat om beginnende branden te blussen. Daarbij beschikt hij of zij ook over de juiste kennis om terreinen of bedrijfsgebouwen op een veilige manier te evacueren/ontruimen.

Als er bij u op de werkvloer momenteel geen officieel gecertificeerde BHV’er aanwezig is, dan kan één van de cursussen van Arehbo u verder helpen. In het AREHBO bedrijfspand in Ede worden er regelmatig uitgebreide BHV cursussen gegeven. Waarbij de cursisten kennis maken met de verschillende opzichten van waar een BHV’er in het bedrijfsleven mee te maken kan krijgen.

De uitvoeringen en tijdsbestek tijden een BHV cursus
Bij Arehbo wordt een BHV cursus opgedeeld in 4 dagdelen, en vindt bij voornamelijk overdag plaats. Tijdens de BHV cursus wordt u opgeleid door ervaren docenten die zowel door middel van theorie als door middel van praktijkvoorbeelden doelgerichte kennis zullen overdragen. Tijdens het uitvoeren van praktische oefeningen maakt u meteen kennis met doeltreffende facetten.

Er wordt onder andere geleerd hoe u levensreddende handelingen kunt verrichten. Waarbij het ook gaat om toepassing van reanimatie en het gebruik van een AED (Automatische Externe Defibrillator) aan bod komt.
Daarnaast wordt er een effectieve bestrijding van beginnende branden aangeleerd en leert u hoe u het beste een gebouw kunt ontruimen in geval van nood en hoe u tijdens het ontruimen goed contact houd met andere BHV’ers.
De cursus wordt met een theoretisch examen afgesloten, waarna geslaagde cursisten een certificaat in ontvangst kunnen nemen.


Herhaaltraject

Het is mogelijk dat wanneer er lange tijd geen ongevallen gebeuren in uw bedrijf, dat de kennis van uw BHV’er langzaam minder wordt. Daarom is het zeker verstandig om jaarlijks een herhaal traject bij AREHBO te doorlopen.

Op deze wijze wordt een BHV’er voorzien van een herhalingscertificaat en kunt u blijven aantonen dat u op de hoogte bent van wat er in (nood)situaties moet gebeuren.