Artikel Plaatsing
Image default
Gezondheid

Je gedachten ordenen zorgt voor rust in je hoofd

Veel mensen zijn vaak druk in hun hoofd. Dit kunnen positieve- en negatieve gedachten zijn. Dit hangt vaak af van de context van het verhaal. Deze gedachten kunnen over je eigen toekomst, maar ook over de toekomst van een ander gaan. Maar ook een school toets, je werk of privé kunnen er situaties of onderwerpen zijn die een beroep doen op je cognitieve denkvermogen. Hierbij krijg je van mij wat tips die er voor kunnen zorgen dat jij meer grip krijgt op je gedachten.

Ordelijk zijn
Je gedachten zijn al een veel te druk en het werkt niet mee als je bureau dan ook nog is een rommeltje is. Door te zorgen voor een nette omgeving is het makkelijk om je te concentreren en krijg je rust in je hoofd. Niet alleen een niet rommelige omgeving, maar ook een schone omgeving is belangrijk. Denk hierbij aan badkamertegels schoonmaken en voegen schoonmaken.

Selectieve aandacht
Waarschijnlijk ben je zo druk in je hoofd omdat je je slecht kan concentreren en aan een heleboel tegelijk denkt. Probeer te ontspannen door maar aan één ding tegelijk te denken en hier je ononderbroken aandacht op te richten. Maak een duidelijk onderscheid tussen: heeft haast en is belangrijk. Niet alles wat haast heeft hoeft namelijk belangrijk te zijn. Je moet je richten op dat wat belangrijk is.

Wat handig is om te wezen dat cognitieve inspanning (denken) energie kost. Als je heel veel nadenkt op een dag gaat dit ten kosten van je energie en daarom kunnen mensen die heel druk in hun hoofdzijn vaak moe en lusteloos zijn. Probeer er voor te zorgen dat je heel bewust bezig bent met waar je je energie in steekt. Door dit van te voren in te delen zorg je ervoor dat alles overzichtelijk is en je geen dingen vergeet. Dit maakt je leven makkelijker.

https://voegxpert.nl