Artikel Plaatsing
Image default
Vakantie

Reis naar Sri Lanka

Sri Lanka is een prachtig en toegankelijk eiland die echt de moeite waard is om te bezoeken en een rondreis op te maken. Het eiland, gelegen in de Indische Oceaan, wordt natuurlijk niet voor niets het wonder van Azië genoemd. We geven je graag wat tips over het eiland die ervoor moeten zorgen dat jij de reis van je dromen hebt.

 

Huur een chauffeur

 

We raden het aan om niet zelf te gaan rijden op Sri Lanka. Het verkeer op Sri Lanka is erg chaotisch en daardoor natuurlijk gevaarlijk. De locals overtreden continu de regels en zo ontstaan er regelmatig gevaarlijke situaties. Een chauffeur huren is ook niet heel duur. Voor ongeveer vijftig euro per dag heb je een privé chauffeur die je overal naartoe brengt. Je kunt op Sri Lanka ook per trein rondreizen. Het gaat niet snel maar is wel veilig en vooral goedkoop.

 

Inentingen

 

Je hoeft in principe geen inentingen te halen voor een reis naar Sri Lanka. Het is wel aan te raden om inentingen voor DTF, buiktyfus en hepatitus A te halen. Je kunt altijd even met de GGD bellen mocht je nog vragen hebben.

 

Bedekkende kleding

 

Op Sri Lanka moet je bedekkende kleding aan hebben om de Boeddhistische tempels te mogen betreden. Neem bijvoorbeeld Lange linnen broeken, een luchtig t-shirt met lange mouwen en een sjaal mee. Dit zijn onmisbare kledingstukken wanneer je naar Sri Lanka reist.

 

Moessonperiode

 

De moessonperiode is een fijne tijd om naar Sri Lanka te reizen, het is er dan minder warm dan in het hoogseizoen. In het noordoosten van het eiland is de periode van november tot en met februari en in het zuidwesten van mei tot en met september. Er kan af en toe een stevige bui vallen, deze zijn net zo kort als hevig. Houd hier dus wel rekening mee.

 

Veiligheid

 

Als Sri Lanka iets zeker weten is, is het ontzettend vriendelijk. Je kunt gewoon met iedereen een praatje maken en gebedeld wordt er ook amper. Het maakt daarom niet uit of je alleen rondreist of met een gezellige reisgroep van Djoser. Wanneer je interesse hebt in zo’n rondreis kun je altijd de Djoser ervaringen online even opzoeken.

 

Eten & drinken

 

Je kunt op Sri Lanka absoluut niet uit de kraan drinken. Zorg er dus altijd voor dat je genoeg flesjes water bij je hebt. Het is ook af te raden om voedsel en groente te eten die in water zijn gewassen.

 

Muggen

 

Zoals op bijna alle tropische bestemmingen kom je op Sri Lanka ook veel muggen tegen. Sommigen brengen malaria over, dus bescherm je daarom goed.

 

https://www.dalreizen.nl/