Artikel Plaatsing
Image default
Vakantie

Tips voor camperreizen door Amerika

Wanneer je rijdt met een camper is het beste advies wat je kunnen geven om rustig te rijden. Je camper is groter dan je auto, minder snel en zeker minder wendbaar. Doe het daarom lekker rustig aan, zo zie je ook meer van het prachtige land. Ook is het een stuk zuiniger en comfortabeler. Bedenk dat je in een huis aan het rijden bent dus alles zal constant rammelen. We raden aan om cruise control te gebruiken, dit is nog zuiniger. Amerikanen zijn over het algemeen wat minder haastig dan Nederlanders, niemand zal daarom raar opkijken wanneer je wat langzamer rijdt. Ook is het aan te raden om achteruitrijcameras op je camper te hebben. Vaak zijn campers tegenwoordig wel uitgerust met de beste achteruitrijcamera.

 

Over het algemeen volgen Amerikanen de verkeersregels strikt. Dit is niet altijd een voordeel, ze zullen je bijvoorbeeld niet even voor laten gaan wanneer zij voorrang hebben. Voorsorteren is daarom heel belangrijk in het verkeerd. Dit komt echt niet uit onbeschoftheid, ze zijn het gewoon niet gewend.

 

Zorg ook dat je bij een verkeersbord altijd stopt, en dan ook volledig stilstaan. Het maakt niet uit of er geen verkeer te bekennen is. Je hebt ook iets bijzonders en dat is de 4-way stop, dit is een kruising met op alle vier de hoeken een stopbord. De regel is dat het verkeer in volgorde van aankomst mag gaan rijden. Dit wel nadat je compleet tot stilstand bent gekomen. Wat ook wat extra aandacht verdient zijn de treinovergangen in Amerika. Deze kunnen een nogal flinke verkeersdrempel vormen. Hierbij loop je, net als bij afritten van parkeerterreinen, het risico dat de achterkant van je camper over de grond schuurt omdat je achterwielen in een kuil komen te staan.

 

Pas ook altijd goed op bij tunnels en parkeergarages: het kan namelijk zijn dat je voertuig te hoog is. Er staat in dat geval een waarschuwing op de tunnel: Low Clearance 8 feet. Zorg er daarom voor dat je weet hoe hoog jouw camper is. Reken hierbij ook je airco mee want die steekt erboven nog een stuk uit.

 

https://www.vanzwitserland.nl/