Artikel Plaatsing
Image default
Vakantie

Costa Azahar Spanje, Costur

Costur, Aan de Costa Azahar, Castellon

Als u op vakantie gaat naar Spanje vergeet dan niet de provincie Castellon aan de Costa Azahar te bezoeken. Meestal rijdt men hier hard voorbij maar dit is geheel ten onrechte want er zijn leuke kustplaatsen te bezoeken en tevens is het binnenland de moeite waard.

Costur een mooi natuurgebied

Zoals het kleine dorp Costur met 543 inwoners, gelegen op een gemiddelde hoogte van 359 meter, en het ligt maar liefst op 20 kilometer van de kust en 28 kilometer van Castellon de la Plana.

Costur is rustig gelegen maar voor de natuurliefhebbers en sportievelingen is dit een prachtige omgeving met mooie diverse routes waar men heerlijk kan fietsen en wandelen. Bijvoorbeeld langs de Jucar rivier zijn prachtige routes.

Costur ligt nabij het fraaie dorp Vilafames wat ook zeker de moeite waard is om te bezoeken.

In deze regio is nog de echte Spaanse cultuur te bekennen en het stikt er nog niet van de Nederlanders. Er is hier nog veel te ontdekken en eenmaal bezocht wil je er wel vaker heen. Er zijn voldoende overnachtings-mogelijkheden zoals Campings, Hotels, Pensions, Appartementen.

Een ritje door het binnenland zal echt meevallen, er zijn goede wegen aangelegd en niet alleen maar slingerweggetjes.

Vakantiewoning

Als u nog een vakantiewoning zoekt dan is dit een omgeving waar nog betaalbare woningen te vinden zijn.  Sommige zult u nog wel moeten renoveren.

Deze woningen zijn op spaanse marktplaatsen te vinden maar u kunt natuurlijk ook eens bij MooiCastellon informeren. Door eigen ervaring met het kopen van woningen kennen wij inmiddels het reilen en zeilen van het kopen van een huis aan de Costa Azahar en kunnen ook iets vertellen over de omgeving.

 

https://www.mooicastellon.nl/