Artikel Plaatsing
Image default
Internet

Een geregistreerde domeinnaam krijgen

Domeinnaamregistratie vergt tegenwoordig vaak een bepaalde mate van creativiteit. Het is immers dat een flink aantal namen al in gebruik is.

Dat kan soms wel wat lastig zijn omdat de naam en het onderwerp van de website wat ver uit elkaar komen te liggen. Daarom kan het handig zijn om een al geregistreerde domeinnaam in handen te krijgen.

Het is dan natuurlijk wel de vraag hoe dit werkt als het gaat om het opnieuw registreren van de naam en dergelijke. Welke zaken zijn dan eigenlijk van belang?

Bij dezelfde host

Wanneer een domein al in handen is van een host, dan kan op een gemakkelijke manier aan de naam gekomen worden. Mits de huidige houder van de domeinnaam deze van de hand wil doen natuurlijk.

De domein registratie komt dan eigenlijk simpelweg neer op het invullen van een overdrachtsformulier. Wel is het dan natuurlijk ook zo dat het belangrijk is dat de nieuwe website die onder de naam gehangen moet worden online wordt gezet. Dit is dus wel iets wat goed in de gaten gehouden moet worden.

Bij een andere host

Wanneer het domein bij een andere host is ondergebracht, dan is het belangrijk dat er ook wordt gezorgd dat de domeinnaam wordt verhuisd.

Er zijn een aantal specifieke zaken die tussen de hosts geregeld moeten worden waardoor de domeinnaamregistratie als het ware opnieuw plaatsvindt.

Dit kan heel belangrijk zijn om te zorgen dat alles in goede orde verloopt. Ook hier geldt dat vervolgens wel ook de nieuwe website onder de naam moet worden geplaatst.

https://www.swx.be