Artikel Plaatsing
Image default
Internet

Probleemloos grote bestanden versturen

Een zakelijk voorstel, RAW foto’s van een fotosessie of een belangrijk opstel voor college, het zijn online bestanden die heel wat ruimte kunnen innemen. Wanneer je een bestand met veel GB’s wilt versturen, kun je nog weleens war problemen tegenkomen. Het bestand kan te groot zijn om in één keer te versturen of het is een belangrijk bestand die je niet onbeveiligd online wilt verzenden. Hoe los je deze problemen op? In dit artikel lees je hoe je probleemloos en veilig grote bestanden kunt verzenden.

 

Het belang van veiligheid online

Wanneer je een zeer belangrijk bestand wilt verzenden is veiligheid enorm belangrijk. Wil je niet dat zomaar iedereen deze bestanden kan bekijken en downloaden? Dan is het zomaar verzenden per mail natuurlijk geen optie. De veiligheid kan zeker gewaarborgd worden, door het bestand via een veilige server te verzenden. Ook kun je ervoor kiezen om een bestand met beveiligd wachtwoord te verzenden. Zo kan echt alleen de ontvanger van het bestand erbij. Je kunt gebruik maken van online transferprogramma’s zoals Secudoc. Je kunt om veilig jouw bestanden verzenden via deze beveiligde transfersite.

 

Gebruik maken van een gedeelde cloudspace

Wanneer je een groot bestand per mail wilt versturen, kan dit voor problemen zorgen. Veelal heb je maar een beperkte hoeveelheid Mb’s tot je beschikking. Het is natuurlijk onprofessioneel om een bestand in meerdere delen te versturen. Een eenvoudige oplossing voor dit probleem is om een Cloud space aan te maken. Hier kun je jouw bestanden opslaan en de link van de locatie kun je per mail delen. Dit kan zeker een veilige optie zijn, omdat je zelf machtigingen tot toegang en aanpassingen van bestanden moet geven. Op deze manier kun je zeer eenvoudig grote bestanden versturen.

 

Bestanden comprimeren

Het is ook eenvoudig om grote bestanden te versturen, door ze eerst te verkleinen. Door grote bestanden te comprimeren, is het verzenden een stuk eenvoudiger en sneller. Het bespaart je ook veel opslagruimte. Wanneer je gebruik maakt van transfersites moet je soms meer betalen bij grotere bestanden of betaal je voor de grootte van de opslag. Het is daarom altijd verstandig om de bestanden te comprimeren. Zo is het niet alleen snel te uploaden, ook bespaart het je opslagruimte. Wanneer je bestanden comprimeert of er een Zipfile van maakt, kun je hier ook een slot aan toevoegen. Alleen degene met de juiste sleutel (wachtwoord) kan deze gecomprimeerde bestanden openen. Dit is een extra manier om jouw online gedeelde bestanden te beveiligen.

 

Grote bestanden versturen is een koud kunstje, wanneer je de juiste handvatten hebt. Met een cloud is het delen van bestanden zeer eenvoudig. Ook kun je voor de extra veiligheid altijd rekenen op sites als Secudoc. Ook heb je zelf de mogelijkheid om bestanden te comprimeren en extra te beveiligen. Je kunt dan altijd zorgeloos belangrijke bestanden delen, ongeacht het altijd Mb’s of Gb’s.