Artikel Plaatsing
Image default
Woning en Tuin

Aanschaf van een deurklink

Welke deurklinken je kiest is afhankelijk van je interieur, de deur waar de klink op moet, de stijl die je wilt, de gebruikers, de functionaliteit en het budget. Dit zijn heel wat factoren. Wat voor soorten deurklinken zijn er? En in wat voor materiaal zijn ze verkrijgbaar?

Materialen

Deurklinken zijn er in heel veel uiteenlopende soorten en materialen. Bijvoorbeeld van chroom, roestvrijstaal, aluminium, kunststof, messing, rvs en smeedijzer. Welke je kiest is afhankelijk de deur en woonstijl. Heb je een kunststof deur? Dan kun je het beste voor een deurklink van aluminium gaan.

Bij een klassieke deur daarentegen staat een dergelijke deurklink niet zo mooi. Weet je niet zo goed welk materiaal bij welke deur past? Laat je dan even adviseren in de winkel of bouwmarkt.

Soorten deurklinken

De meeste deuren heb een deurklink in de vorm van een handvat. Deze staat horizontaal op de deur. Hierdoor is de klink snel en gemakkelijk vast te pakken. Maar je hebt ook de keuze uit draaibare deurknoppen. Dit hangt ook geheel samen met de functionaliteit.

Bij een binnendeur waar heel veel gebruik van wordt gemaakt, is het handiger om een functionele deurklink te hebben. Terwijl je bij een deurkast wel een deurknop kunt gebruiken. Een deurknop kan weer bijdragen aan de stijl van de deur en het huis.

De gebruikers

Ook heel belangrijk zijn de bewoners van het huis. De mensen die gebruik (gaan) maken van de deurklink. Heb je kleine kinderen? Dan is het handig om na te denken of zij wel of niet gebruik mogen maken van de desbetreffende deur.

Indien dit niet het geval is – bijvoorbeeld bij gevaarlijke ruimtes, zoals een kelderdeur – kun je kiezen voor een deurklink met een slotje. Je kunt er ook voor kiezen om een deurklink verticaal naar boven te plaatsen, zodat de kinderen er niet bij kunnen.

Wat moet je nog meer rekening mee houden?

Ook dient er rekening gehouden met de functionaliteit van de deurklink. Sommige vergen namelijk wat meer kracht dan anderen. Bij oudere mensen is het bijvoorbeeld niet handig dat ze een zware deurklink moeten gebruiken. Overleg eventueel over de aanschaf van de deurklink. Voor een mooi online aanbod van deurkrukken, klik hier.

http://www.deurenshop.com