Artikel Plaatsing
Image default
Woningen

De mooiste plekken om te wonen in Dordrecht

Nabij Rotterdam ligt de prachtige stad Dordrecht. In deze stad zijn erg veel leuke en mooie plekken en wijken te vinden. De stad kent veel variatie waardoor er voor iedereen wel een geschikte woning te vinden is. Van grote villa’s tot kleine eengezinswoningen, je vindt het allemaal in Dordrecht. Wat zijn nou de leukste wijken om te wonen en waardoor komt dat? Makelaar Dordrecht kent alle wijken op haar duimpje. Van de leuke cafeetjes tot de bakker op de hoek. In het onderstaande artikel lichten we enkele wijken toe waar je jarenlang met plezier zult wonen!

Nieuwbouw in Wielwijk

De bestaande wijk Wielwijk worden enkele projecten volledig opnieuw ontwikkeld. Deze nieuwbouw Dordrecht worden verschillende typen woningen gebouwd. Van eengezinswoningen tot pianowoningen. De woningen worden gasloos gebouwd en aangesloten op de stadsverwarming. Oftewel, deze woningen zijn klaar voor de toekomst! In Wielwijk vind je een uitgebreid en gevarieerd winkelcentrum. Zo liggen alle voorzieningen op loopafstand inclusief het historische centrum van Dordrecht. Daarnaast ligt deze wijk dicht bij de A16 waardoor je binnen een half uur in Breda of Rotterdam bent. Ideaal voor als je werkt in een van de nabij gelegen steden. Verder is er tijdens de ontwikkeling van deze wijk ook rekening gehouden met de leefomstandigheden. Het Wielwijkpark is een groot park waar je heerlijk kunt ontspannen. Verder liggen er verschillende sportverenigingen in de buurt en ligt het Dordtse Biesbosch op enkele minuten rijden.

De oude binnenstad

De naam zegt “oude” binnenstad en dat is het ook. Er staan veel monumenten en oude gebouwen, echter is de oude binnenstad een transformatie ondergaan. Er zijn is ruimte voor nieuwbouw Dordrecht gecreëerd. Een bijzonder transformatieproject waar je profiteert van de voordelen van nieuwbouw en de historische geschiedenis rondom de woning. Naast de transformatie zijn er ook nog veel appartementen en huizen met hun historische uitstraling te vinden.

 

Sterrenburg

Sterrenburg is de grootste wijk in Dordrecht. Het gros van de woningen is in de jaren 60 en 70 gebouwd. Sterrenburg is opgesplitst in 3 delen en je kunt er zowel hoog als laagbouw vinden. De wijk is ingericht voor gezinnen. Dit zie je terug in de indeling van de wijk met vele speelparken en velden. Er is veel groen te vinden in deze wijk.

 

Crabbehof

Een andere grote wijk binnen Dordrecht is Crabbehof. Deze wijk is tegelijk met de wijk Sterrenburg gebouwd. Er zijn veel vierkante plantsoenen en in het midden van de wijk is een groot winkelcentrum te vinden. Zodoende heb je in deze wijk alle voorzieningen op loopafstand. Deze wijk ligt dicht bij de snelweg en het groen

Dordrecht is een stad van Variatie

We kunnen wel stellen dat Dordrecht echt een stad met veel variatie is. Van nieuwbouw tot wijken uit de jaren 60 en 70. Je vindt deze variëteit alleen in Dordrecht. Veel gezinnen en mensen die een kleinere stad prettig vinden, vinden hun thuis in Dordrecht. Ben je ook op zoek naar een huis in het populaire Dordrecht? Vergroot je kans door makelaar Dordrecht in te schakelen en vindt jouw droomhuis.

 

https://www.waltmann.com/