Artikel Plaatsing
Image default
Eten en drinken

Welk kerstservies kiezen?

De feestdagen staan weer voor de deur en je wilt uitpakken. Families die in jouw restaurant of horecagelegenheid komen, komen met de hoogste verwachtingen. Hoe kun je je onderscheiden ten opzichte van de concurrentie? Precies, met je servies. Kerst is de feestdag waar je op in kunt spelen. Naast de prachtige gerechten en heerlijke drankjes die je doorgaans serveert gaat het bij kerst net iets anders. Men verwacht een gezellige ambiance en een luxe uitstraling. Daarbij mag een feestelijke sfeer middels een kerstboom natuurlijk niet ontbreken! In dit artikel helpen we je met het uitkiezen van servies die past bij jouw kerstuitstraling. 

 

Tip 1: stel je gerechten samen

De gerechten die je gaat serveren zijn de basis. Voordat je nieuw servies gaat inslaan bij een horeca groothandel is het handig om te weten welke gerechten je gaat serveren. Elk gerecht heeft een andere presentatie nodig. Sushi serveer je op ander servies dan biefstuk. Daarnaast moet je rekening houden met het aantal gangen dat je serveert. Een voorgerecht wordt op een kleiner bord geserveerd dan het hoofdgerecht. Naast de keuze voor het type servies is het ook belangrijk om te kijken naar de drankjes die bij de gerechten passen. Een rode wijn serveer je in een ander glas dan een witte wijn. Wil je iets anders, kies dan voor een bijzonder cocktailglas! Dan komen bij het derde deel van een tafelset: bestek. Afhankelijk van het type gerecht dat je serveert zijn er verschillende soorten bestek mogelijk. Ga je voor een kleine vork, diepe lepel of een scherp mes voor een biefstuk?

 

Kortom, voordat je horeca servies gaat inkopen in het belangrijk om te weten welke gerechten je gaat serveren.

 

Tip 2: Serveer de gerechten in stijl

Presentatie is key, zeker tijdens de kerstdagen! Je hebt de menukaart samenstelt, tijd om inspiratie voor het servies op te doen. Denk daarbij aan welke stijl bij jouw horeca gelegenheid past. Wil je bijvoorbeeld luxe uitstralen of juist heel kleurrijk servies? Maar denk ook na over de kleurencombinatie van het servies en de gerechten. Ga je voor een groot contrast of moeten de kleuren van de gerechten overlopen naar het bord? 

Naast het servies kun je de tafel aankleden met een mooi tafelkleed, kaarsen en nog veel meer. Ook zonder de gerechten op tafel moeten de gasten het echte kerstgevoel krijgen. 

 

Tip 3: Kerst is kerst niet zonder kerstkleuren

Kerst staat bekend om de kleuren rood, wit, zilver en goud. De laatste jaren wordt er steeds meer uitgeweken naar kleuren als blauw, zwart of donkergroen. Waar de bekende kerstkleuren warmte en een vrolijke uitstraling creëren, zien we de laatste jaren een trend van een luxe uitstraling tijdens kerst. De donkere kleuren creëren een luxe uitstraling, vooral als dit gepaard gaat met goud bestek. Ook de versieringen op of rondom de tafels kunnen niet zonder kerstkleuren. Dit kunnen van grote elementen als een kerstboom tot subtiele accenten zijn. Een horecagelegenheid omtoveren tot een werkelijk waanzinnige kerstlook hoeft niet duur te zijn. Inventariseer wat je al hebt en voeg enkele kleine en grote kerstattributen toe. 

 

https://www.apssupply.nl/