Artikel Plaatsing
Image default
Woningen

Hoe een raam plaatsen

 

Er zijn geen identieke “standaard” vensters! Absoluut! Ernstig!
Een raam is als een constructeur, die is samengesteld uit de elementen die nodig zijn voor elke specifieke persoon. Koud appartement? Heeft u bijzonder warme ramen nodig? Misschien woon je in een druk deel van de stad en heb je meer geluidsisolatie nodig? Of heb je een klein kind en wil je hun veiligheid verbeteren? Misschien bevindt het appartement zich op de begane grond en heeft u extra bescherming nodig tegen indringers?

Er is een vrij groot aantal elementen met verschillende functionaliteit (accessoires en opties) voor vensters.

We nodigen je uit om kennis te maken met de top tien opties en accessoires. Kies de juiste:
1. Energiebesparende glaseenheid
Zelfs in de zwaarste winter kunt u genieten van de warmte en het comfort in uw eigen huis, terwijl u de verwarmingskosten verlaagt. Dit vereist een dubbele beglazing met energiebesparend glas.

Wat is de reden voor het behoud van warmte? Door het aanbrengen van een onzichtbare emissiearme coating op het glas milieuvriendelijk en veilig voor de mens. De eerste laag bestaat uit zilver, de tweede uit titaniumoxide. Het sproeien wordt uitgevoerd door de methode van kathodesputteren in een magnetisch veld van metaalhoudende verbindingen met gespecificeerde selectieve eigenschappen onder vacuümomstandigheden. Als resultaat gaat de “lichte” component van het zonnespectrum naar het interieur van de kamer. Tegelijkertijd wordt de warmte-energie die afkomstig is van de verwarmingsapparaten terug in de kamer gereflecteerd. Als gevolg hiervan kan de installatie van een energiebesparende dubbele beglazing de verwarmingskosten met bijna de helft verminderen.

Met gewone ramen met dubbele beglazing is het gebied bij het raam in de winter merkbaar kouder. Met de energiebesparende optie is de glastemperatuur aan de zijkant van de kamer 10-14 ° C hoger, daarom wordt het gebied bij het raam comfortabel, temperatuurdalingen worden niet gevoeld.

2. Geluidsisolerende beglazing
Onder invloed van geluid in het bloed neemt het gehalte aan stresshormonen – cortisol, adrenaline en noradrenaline – toe. Hun productie kan zelfs tijdens de slaap plaatsvinden. En hoe langer ze in het bloed blijven, hoe meer het menselijke zenuwstelsel wordt aangevallen, wat uiteindelijk leidt tot fysiologische ziekten.

“Geluidshinder”, typisch voor grote steden, vermindert de levensverwachting van de mens met 10-12 jaar
Het geluidsniveau van de geladen lijn is 80–90 dBA. De muren van het huis absorberen 50-60 dBA, terwijl een conventioneel plastic raam slechts 30-33 dBA absorbeert. Voor mensen is een acceptabel en comfortabel geluidsdrukniveau thuis 30 dBa. Dat wil zeggen, in een appartement met standaard dubbele beglazing, gelegen in een druk deel van de stad, zal het geluidsniveau het acceptabele niveau overschrijden (80-90 dBA minus 30-33 dBA). Daarom moeten mensen van wie de huizen in drukke straten staan, overwegen om een ​​geluiddichte glazen unit te installeren. Het helpt om twee soorten ruis te “dempen”.

Laagfrequent geluid (in de regel afkomstig van transport) wordt gedoofd door de glasdikte vanaf 6 mm (in een standaard glaseenheid is de glasdikte 4 mm), evenals door het gebruik van gelaagd veiligheidsglas triplex . Triplex omvat twee of meer glaslagen, die met elkaar zijn verbonden door een transparante polyvinylbutylfilm (PVB).
Hoogfrequent geluid (geschreeuw van mensen, geluiden van bouw- en wegwerkzaamheden, geluid van boren en perforatoren) wordt geneutraliseerd door verschillende glasdiktes (4 en 6 mm), evenals door de aanwezigheid van afstandhouders met verschillende breedtes, dwz verschillende afstanden tussen de glazen.
Geluidsisolatie is een uiterst belangrijke optie waarmee u thuis kunt genieten van de stilte en volledig kunt herstellen.

3. Microventilatie
Voor een comfortabel en gezond microklimaat is een periodieke toevoer van frisse lucht belangrijk, ongeacht de temperatuur buiten het raam, anders kan de ophoping van vocht en onaangename geuren niet worden vermeden. Volgens statistieken is binnenlucht gemiddeld 25 keer vuiler dan buiten. Bij koud en winderig weer durven velen het raam echter niet te openen, uit angst voor tocht en als gevolg daarvan voor verkoudheid. De angst is volkomen terecht, zeker als er kinderen thuis zijn. Een goede oplossing in deze situatie is zo’n optie voor een kunststof raam als microventilatie. Het is vooral relevant voor slaapkamers, kinderkamers en keukens. Zonder het risico van bevriezing en afkoeling, kunt u met deze optie een comfortabele opening instellen van 2 tot 25 mm. Let op deze mogelijkheid bij het bestellen van een raam. De kosten zijn minimaal, soms wordt de optie gratis aangeboden en blijkt het moeilijk of onmogelijk te zijn om het mechanisme op een reeds gemonteerd raam te installeren.

Microventilatie is mogelijk dankzij de installatie van extra raambeslag. Een haak is geïnstalleerd op het openingsgedeelte van het raam, een tegenstuk wordt op het frame geplaatst. Hierdoor kan het raam in gekantelde stand gefixeerd worden zodat de spleet tussen kozijn en afdichtrubber 2 tot 25 mm bedraagt. Dit mechanisme bevindt zich in de beslaggroef en is dus onzichtbaar in de gesloten positie van het raam. Microventilatie activeren is eenvoudig: draai de hendel gewoon 45 ° naar boven vanuit de horizontale positie.

4. Klamboe
Het klamboe is het meesteen populair accessoire voor kunststof ramen dat alle gezinsleden niet alleen beschermt tegen vervelende insecten, maar ook tegen allergenen zoals stof en pollen die vanaf de straat de kamer binnenkomen.

Uiterlijk ziet het gaas eruit als een aluminium frame, overeenkomend met de grootte van de openingsvleugel, met een ingebracht nylonweefsel. De maaswijdte van het doek wordt gekozen in overeenstemming met de taken die de klamboe oplost en varieert van 0,3 tot 1,2 mm.

5. Veiligheid van kinderen
Kinderen zijn erg leergierig en hun interesse kan sterker zijn dan voorzichtigheid. Er zijn zeer trieste gevallen waarin een kind uit het raam valt. Volgens de statistieken ondergaan elk jaar ongeveer 4.000 kinderen dit lot! Tragedie kan worden voorkomen door de optie “Kinderveiligheid” toe te voegen aan het standaardvenster. Verwaarloos het niet. Het kost heel weinig moeite, heeft een betaalbare prijs en met deze kleine investeringen beschermt het uw dierbaren effectief tegen onherstelbare tragedies. Er zijn vier mogelijke opties voor deze optie.
Sleutelgreep
Voordelige en meest voorkomende optie. Geïnstalleerd in plaats van een gewone handgreep, ontstaan ​​er geen problemen. Maar met deze optie werkt het niet om de kiepstand van het geopende raam te gebruiken.

Bodemslot met sleutel
Geïnstalleerd in het onderste deel van de raamvleugel. Het voordeel ten opzichte van de vorige versie is dat de vouwstand voor ventilatie toegankelijk blijft.

Slot
Zoals u op de foto kunt zien, is de paal aan de zijkant van de handgreep gemonteerd. Het uiterlijk is redelijk acceptabel, maar deze optie is zelden gewild.

Tilt First fittingen
In tegenstelling tot de vorige drie opties, die na installatie aan het venster kunnen worden toegevoegd, wordt deze optie alleen in de fabriek op een nieuw venster geïnstalleerd. Deze hardware verandert de volgorde waarin het venster wordt geopend. Hij leunt eerst achterover en om hem volledig te openen, moet u de sleutel en de hendel tegelijkertijd omdraaien.

6. Luchtkleppen
In gesloten toestand is het kunststof raam hermetisch afgesloten. Dit betekent dat kooldioxide, vochtigheid, geuren zich ophopen in de kamer. U kunt het probleem oplossen door het venster te openen. Maar dan, samen met de frisse lucht, komen straatgeluiden de kamer binnen, waarmee de stadsbewoners al overweldigd zijn. Luchtkleppen lossen uitstekend het probleem op wanneer zuurstof nodig is om de kamer binnen te komen, terwijl stadslawaai, stof en kou buiten het huis achterblijven.

Luchtkleppen zijn apparaten die, wanneer de ramen volledig gesloten zijn, verse buitenlucht naar de kamer brengen. Ze kunnen worden ingedeeld volgens het type regeling (mechanisch, halfautomatisch, automatisch), volgens de hoeveelheid toegevoerde lucht (van 10 tot 170 m3 / u), volgens de plaats van installatie (raam, vensterbank, muur ), volgens aanvullende mogelijkheden (aanwezigheid van een filter, mengen van warme en koude lucht, geforceerde luchtverwarming).

Er zijn veel verschillende kleppen, maar in dit artikel wil ik me concentreren op drie hoofdtypen die verschillende benaderingen van het organiseren van de luchtstroom illustreren.
Handbediende Airbox Comfortkleppen
Dit is een van de eenvoudigste oplossingen met goede technische kenmerken: ventilatie in de open lucht tot 31 m3 / h, geluidsisolatie tot 32 dBA (vergelijkbaar met raamgeluidsisolatie), geen ijsvorming en condensatie in de winter. De luchtstroom kan worden verminderd of helemaal worden gestopt door de hendel op het kleplichaam te verplaatsen. Deze klep is met drie zelftappende schroeven bevestigd aan de openingsvleugel van het raam. Voor de montage het afdichtrubber van het kozijn en de vleugel afsnijden.

Automatische (hygroreguleerde) kleppen Aereco (EMM, EHA)
Een sensor-actuator van een hygroreguleerd systeem is in de klep geïnstalleerd, die reageert op veranderingen in de luchtvochtigheid in de kamer en automatisch de luchtstroom verhoogt of verlaagt (hoe hoger de luchtvochtigheid, hoe groter de luchtstroom). Het apparaat werkt automatisch zonder uw tussenkomst of controle. De fabrikant garandeert 30 jaar probleemloze werking.

De technische kenmerken zijn hoog en evenwichtig: ventilatie in de open lucht tot 35 m3 / u, geluidsisolatie tot 42 dBA in combinatie met een buitenvizier en een akoestische afstandhouder (die hoger is dan de meeste ramen). De klep kan gedeeltelijk of volledig handmatig worden gesloten.
De klep is bevestigd aan de openingsvleugel van het raam. Voor de installatie is het vereist om de gaten te frezen, dus het is beter om een ​​specialist uit te nodigen voor installatie.

Aeropac is een elektrische wandkraan van het Duitse bedrijf Siegenia Aubi. De klep is voorzien van een LCD display voor bediening en een filter voor reiniging. Vanwege de hoge technische kenmerken van het apparaat kunnen de ramen helemaal niet worden geopend:

productiviteit – 15–160 m3 / uur, wat meer dan genoeg is voor een gezin van vijf;
de beschikbaarheid van een keuze en 4 opties van filterelementen, die het mogelijk maken om de meest gezuiverde, maar zuurstofrijke straatlucht te verkrijgen;
geluidsisolatie tot 57 dBA (vergelijkbaar met de geluidsisolatie van een muur) bij een zelfgeluidsniveau van ongeveer 22 dBA;
Met het LCD-display stelt u met één druk op de knop de comfortabele luchtdoorvoer in en programmeert u de ventilatietijd met een timer. Het is ook mogelijk om de luchtstroom handmatig te regelen met behulp van de zijdemper;
de klep kan worden gesynchroniseerd met een luchtkwaliteitssensor, die het gehalte aan CO2 en organische verbindingen in de ruimte meet en op basis van deze gegevens de toevoer van verse lucht regelt;
zuinig stroomverbruik van 5W tot 30 W.
Wandafsluiters (automatisch) AEROPAC (Siegenia Aubi)
De klep wordt op de buitenmuur gemonteerd, waarin eerst een doorlopend gat met een diameter van 8,5–9 cm gemaakt moet worden. Buiten wordt het gat afgesloten met een kunststof beschermrooster, er wordt een buis in geplaatst, waarna verzegeling wordt uitgevoerd. Binnen wordt het apparaat aan de muur gemonteerd, wordt het filter geplaatst en op het lichtnet aangesloten.

Wandafsluiters (automatisch) AEROPAC (Siegenia Aubi)
De hele installatie duurt ongeveer 45 minuten. Het is niet nodig om de klep tijdens de reparatie te installeren, omdat het werk niet veel vuil en stof met zich meebrengt of het demonteren van afwerkingsmaterialen.

7. Zonnewerende glaseenheid
Luchtkoeling vereist 2–2,5 keer meer energie dan verwarming. Daarom staan ​​raamfabrikanten al lang voor de vraag hoe ze zichzelf effectief kunnen beschermen tegen de zonnestralen. En de oplossing werd gevonden. Het werd belichaamd in de ontwikkeling van een zonbeschermingspakket dat de warmte in de zomer niet naar binnen laat en in de winter kou. Dit effect werd bereikt door zilver en andere metalen te sputteren, wat een soort filter vormt. Dit filter zendt of reflecteert selectief elektromagnetische golven van verschillende lengtes waaruit de straling van de zon bestaat. De meeste infraroodstraling (ongeveer 85%), waarvan de verwarming van de kamer afhankelijk is, wordt gereflecteerd. In dit geval gaan lichtstralen door dergelijk glas op bijna dezelfde manier als door gewoon glas. Hierdoor is de ruimte licht en niet warm.

In de winter reflecteert zilverafzetting langgolvige warmtestraling van verwarmingsapparaten, waardoor het terug naar de kamer gaat en wordt voorkomen dat het naar buiten ontsnapt.

In de zomer bespaart een zonwerend glas ongeveer 68% op de airconditioningkosten, en in de winter verlaagt het de kosten voor het verwarmen van de kamer (warmtebesparing tot 78%).

8. Inbraakwerende ramen
Traditioneel wordt de aandacht van overvallers getrokken door appartementen op de eerste en laatste verdieping, evenals landhuizen en cottages. Voor uw eigen veiligheid en de veiligheid van eigendommen wordt aangeraden om de optie “inbraakwerende ramen” te gebruiken Het voorziet in een reeks werken om ervoor te zorgen dat een aanvaller u of uw eigendommen niet kan schaden.

Volgens Europese normen zijn er zes inbraakwerendheidsklassen (van WK1 tot WK6). Hoe hoger de klasse, hoe meer acties nodig zijn om het raam te versterken. Dus voor de eerste klasse (WK1) is het voldoende om slechts twee inbraakwerende sluitplaten in het beslag te installeren (raamvergrendelingsmechanisme), en voor WK3 zijn acht sluitplaten vereist, een pakket met triplex, een titaniumplaat van een boorgat handgreep, een handgreep met sleutel, glaslat versteviging, verlijmen van dubbele beglazing in het kozijn.

Hoe kunnen de inbraakwerende eigenschappen van het raam worden verhoogd?

Glasversterking

Een triplex raam met dubbele beglazing bestaat uit meerdere glasplaten, aan elkaar bevestigd met een transparante verbindingslaag (speciale folie). Dergelijk glas is veel moeilijker te breken. U kunt ook de glaslat die de glaseenheid vasthoudt extra verstevigen. In de regel realiseert de overvaller zijn mislukking na twee slagen en haast zich om te vluchten. U kunt het glas versterken met folies A1 (dikte 323 micron, aangebracht in één laag), A2 (216 micron in twee lagen) of A3 (323 micron in twee lagen). Ze verhogen de mechanische sterkte en voorkomen de vorming van scherven, maar ze weerstaan ​​inbraak korter dan triplex.
Gelaagd triplexglas is sterker dan normaal

Inbraakwerend beslag

Het doordachte ontwerp van het beslag verhoogt ook de inbraakwerendheid. In de gesloten positie wordt de vleugel over de hele omtrek stevig tegen het frame gedrukt. Het is veel moeilijker om deze mechanismen eruit te persen dan bij een gewoon raam. De tijd speelt tegen een indringer en hij zal zo’n frame niet snel kunnen openen. Het aantal vergrendelingsmechanismen kan worden verhoogd tot bijvoorbeeld acht.

Een metalen plaat is geïnstalleerd in het gebied van het handvat. Hij is gemaakt van titanium, wat betekent dat hij drie minuten boren kan doorstaan. Het handvat zelf moet worden geselecteerd met een slot. Dit geldt voor elke veiligheidsklasse. Deze handgreep voorkomt dat de hardware verschuift bij het openen van het raam van buitenaf.

Inbraakwerend beslag maakt het niet mogelijk om het raam met eenvoudig gereedschap te openen
Inbraakwerend beslag maakt het niet mogelijk om het raam met eenvoudig gereedschap te openen

9. Aangepast ontwerp
Een kunststof raam wordt traditioneel geassocieerd met een witte rechthoek met daarin doorzichtig glas. Het blijkt dat er veel ontwerpopties zijn waarmee je een raam in elk interieur kunt passen en er een echt meesterwerk van kunt maken. Hieronder vindt u acht manieren waarop u een raam kunt personaliseren en vormgeven.

1) Kleurverandering

Het uiterlijk van het venster verandert onmiddellijk. Bovendien kan de kleur zowel van één kant (vanaf de kant van de straat of het pand) als van twee kanten worden gewijzigd. U kunt dit op twee manieren doen:

Lamineren.
Een gestructureerde, duurzame film wordt bij hoge temperaturen op een wit plastic frame gelijmd. Op de Russische markt heeft Renolit een leidende positie op het gebied van filmproductie. Het aantal kleurenschema’s is gewoon enorm, veel opties imiteren hout. Het is bijna onmogelijk om de film te scheuren of te bekrassen. Voor een betere hechting wordt het frame voorbehandeld met een speciale primer en na laminering wordt het oppervlak gerold met rollen. De levensduur van een dergelijke coating is vergelijkbaar met de levensduur van het raam zelf.

Het raam, dat in massa is geverfd en aan beide zijden is gelamineerd, wordt als bijzonder verfijnd beschouwd.

Individueel ontwerp
Schilderen.
Het idee om een ​​plastic raam te schilderen werd mogelijk door het verschijnen van verf speciaal voor plastic. Hun belangrijkste fabrikant is Feyco Coatings. Klanten kunnen kiezen uit een breed scala aan kleuren, die zich onderscheiden door helderheid en duurzaamheid, evenals een betaalbare prijs. Maar toch, zoals elke andere, is verf voor kunststof ramen gevoelig voor mechanische belasting: er kunnen spaanders en krassen op het oppervlak verschijnen.

Individueel ontwerp
2) Decoratieve binding (valse binding, lay-out)

Vroeger was het binden op ramen een noodzaak, omdat er geen technologie was om een ​​grote glasplaat te maken. Nu heeft dit idee zijn bruikbaarheid verloren, maar het wordt gebruikt voor decoratiedoeleinden. Binding op kunststof ramen kan van twee soorten zijn.

Buiten (valse binding). Het is gemaakt met plastic stroken van 3 cm breed, de stroken zijn aan beide kanten op het glas gelijmd, wat een oude band nabootst. De planken kunnen worden geverfd of gelamineerd om bij de kleur van het raam zelf te passen. Zo’n raam ziet er erg mooi en ongebruikelijk uit, het enige nadeel is de moeilijkheid om schoon te maken.
Individueel ontwerp
Interne binding (decoratieve lay-out) wordt gemaakt met ronde of gevormde stroken van 8 tot 24 mm. Ze zijn geïnstalleerd tussen de glazen. In vergelijking met valse binding is deze optie praktischer, maar verliest ze qua uiterlijk, omdat deze niet het gevoel geeft van een echte binding.

Ook voor kleurdesign zijn er veel mogelijkheden en met de komst van nieuwe planken werd het mogelijk om bijvoorbeeld bloemen of monogrammen op te zetten.

Individueel ontwerp
3) Afstandsframe tussen glazen van verschillende kleuren

Een kunststof raam met dubbele beglazing bestaat meestal uit meerdere glazen (bijvoorbeeld in een tweekamerglaseenheid zijn er drie glazen). De glazen zijn langs de omtrek verbonden met een afstandhouder. Vroeger was het gemaakt van aluminium, maar nu is het mogelijk om een ​​frame van kunststof te maken, waarvan de kleur kan worden gekozen in overeenstemming met het raam zelf. U krijgt een doordachte en originele oplossing.

Individueel ontwerp
4) Verborgen fittingen

Voor degenen die eenvoud en minimalisme waarderen, hebben fabrikanten verborgen raamscharnieren ontwikkeld. Ze zijn absoluut onzichtbaar in de gesloten positie van het raam, stof verstopt zich er niet in. Het raam wordt verfijnder en gemakkelijker te onderhouden.

Individueel ontwerp
5) Sierlijke raamkrukken

Het handvat moet niet alleen comfortabel zijn, maar ook mooi. Dit lijkt een kleinigheid, maar een van degenen die een stemming creëren.

Nu zijn er veel opties: de handvatten kunnen wit, goud, bruin, etc. zijn, maar ook gebogen, rechthoekig of ovaal. De keuze wordt alleen beperkt door uw verbeeldingskracht!

U kunt de handgreep op elk moment eenvoudig op elk raam veranderen!

Individueel ontwerp
6) Vensterbanken

De tijd voor standaard witte vensterbanken is voorbij. Ze werden vervangen door perfect glad, duurzaam, gekleurd, acryl, steen, in het algemeen degene die u wilt. De vensterbank kan niet alleen worden gecombineerd met de kleur van het raam, maar ook met behang, meubels, vloer, schaduw van binnendeuren. En er is genoeg om uit te kiezen.

De gelamineerde vensterbank is bedekt met folie uit de Renolit-catalogus. Naast de gewenste kleur krijgt het ook nog eens extra slijtvastheid.
Acryl vensterbanken hebben een duurzamere basis. Meer dan dertig kleuren worden aangeboden door Cristallit, Danke, Moller (’s werelds belangrijkste fabrikanten). Vensterbanken met acrylafwerking zijn bestand tegen slijtage, krassen, hoge temperaturen, hebben een perfecte gladheid en een hoge stijfheid.
Stenen vensterbanken zullen worden gewaardeerd door liefhebbers van natuurlijke materialen. Er zijn opties beschikbaar van graniet, kwartsagglomeraat, acrylsteen, beton.
Het kleurenpalet verrast met zijn verscheidenheid. Maar het belangrijkste kenmerk van stenen vensterbanken is dat ze elke grootte en vorm kunnen hebben, inclusief ovale, convexe of concave lijnen.

Individueel ontwerp
7) Geverfde of gelamineerde hellingen

Onderhellingen betekenen de boven- en zijelementen van de interieurdecoratie van de raamopening. Als een klant eerder een gekleurd raam had besteld, moest hij het volgende probleem oplossen: kies voor duurzamere en comfortabelere, maar witte plastic hellingen, of maak ze van gipsplaat met daaropvolgend schilderen, maar verlies tegelijkertijd aan kwaliteit. Nu kan zo’n keuze niet worden gemaakt. Nu worden de hellingen samen met het raam zelf gelamineerd of geverfd. Het blijkt een complete eenheid van stijl te zijn!

Individueel ontwerp
8) Gebrandschilderd glas

Met gebrandschilderd glas worden alle soorten beits- en glasdecoratie bedoeld. Het kan mozaïek, versmelting, enz. Zijn. Er zijn veel opties, die elk een aparte overweging verdienen. Laten we nu de belangrijkste decoratietechnieken opsommen:

mozaïek;
glazen chips;
tiffany;
zandstralen;
versmelten;
foto afdrukken;
kunst schilderij;
overhead glas-in-loodraam.

10. Zelfreinigend glas
Stoffige, druipende ramen veroorzaken irritatie. Het wassen ervan is een moeizaam, onaangenaam en soms gevaarlijk proces. Het is niet voor niets dat een dergelijke dienst als industrieel bergbeklimmen is verschenen. Bewoners van hoogbouw nodigen vaak specialisten uit om hun ramen weer te laten glanzen. U kunt van al deze rompslomp afkomen door ramen met zelfreinigend glas te bestellen. Hoe werkt het?

In de fabriek wordt op het glas een speciale coating op basis van titaandioxide aangebracht.

Zelfreinigend glas
Deze coating zet twee belangrijke processen in gang:

fotokatalytisch, wanneer onder invloed van UV-straling alle soorten verontreinigingen (verbrandingsproducten, uitlaatgassen, stof, bodemdeeltjes, boomsap) beginnen af ​​te breken. De coating werkt als katalysator om dit proces te versnellen;
hydrofiel, wanneer water geen druppels op het glas vormt, maar gelijkmatig over het oppervlak wordt verdeeld, het gespleten vuil wegspoelt en geen strepen of strepen achterlaat).
Zelfreinigend glas
Met zelfreinigend glas kunt u ramen 5-7 keer minder vaak reinigen. Dit is een uitstekende besparing van tijd, moeite, kosten voor wasmiddelen en speciale servetten. De levensduur van het spuiten (geschikt voor elk type buitenbeglazing) is vergelijkbaar met de levensduur van de raamconstructie als geheel. En nog belangrijker: uw raam zal altijd schoon, fris en transparant zijn.

Hoe een raam plaatsen

Deur Op Maat Laten Maken Prijs

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/