Artikel Plaatsing
Image default
Zakelijk

Waar staat fefco 0215 voor?

Als je veel dingen verstuurd, bijvoorbeeld omdat je je eigen webshop hebt of omdat je veel via marktplaats verkoopt, heb je vast wel eens van de fefco 0215 gehoord. Maar wat is een fefco 0215 eigenlijk? Omdat er veel verschillende soorten dozen bestaan is er een code bedacht om makkelijker onderscheidt te maken tussen de dozen. Een aantal ‘standaard’ en veel gebruikte dozen hebben deze internationale code ontvangen: de fefco code. Aan deze code kan je het soort doos gemakkelijk herkennen. Wil je dus op internet dozen bestellen voor je verzendingen? Dan hoef je alleen maar op de code te zoeken om de juiste doos te vinden. Dit is gemakkelijker dan het herkennen van een plaatje op de website.

De fefco 0215

De fefco 0215 ken je vast wel. Waarschijnlijk heb je deze ook zelf al vaker gebruikt voor je verzendingen. De fefco 0215 heeft een zelfsluitende, Zweedse bodem en is voorzien van een insteekklep. Misschien wel de meest gebruikte doos door (kleine) webshops. Als je deze dozen koopt, worden ze plat en gelijmd naar je verstuurd. Je moet ze dus zelf nog in elkaar zetten. Dit is heel eenvoudig en heb je in no-time gedaan. De eerste keer is het misschien nog een klein beetje puzzelen, maar zodra de eerste in elkaar zit, zal je zien dat het daarna al veel sneller gaat. Omdat ze plat naar je verstuurd worden, en je ze dus zelf in elkaar moet zetten, nemen ze ook weinig ruimte in beslag. Je hebt dus geen grote opbergruimte nodig voor je verzenddozen.

Welke dozen heb je nog meer naast de fefco 0215?

Er zijn nog veel meer soorten fefco dozen. Dit zijn allemaal ‘standaard’ en veel gebruikte dozen en beschikken allemaal over een eigen code. Een andere bekende doos is de fefco 0201. Deze wordt ook wel de Amerikaanse vouwdoos genoemd. Deze doos wordt misschien nog wel vaker gebruikt dan de 0215. Je kent hem vast wel: twee kleppen onder en twee kleppen boven. Deze sluiten perfect op elkaar aan en hij is dan ook zeer gemakkelijk om in elkaar te zetten. Zo heb je nog veel meer codes, die allemaal voor een ander soort doos staan.

https://endlessbranding.com/fefco-dozen