Artikel Plaatsing
Image default
Aanbiedingen

Nuttige dingen die u moet weten voordat u een elektrische tandenborstel aanschaft

Nuttige dingen die u moet weten voordat u een elektrische tandenborstel aanschaft

Hieronder staan de drie belangrijkste adviezen die wij zouden geven aan iemand die een nieuwe elektrische tandenborstel overweegt. Uit een overzicht van studies blijkt dat elektrische tandenborstels over het algemeen meer tandplak verwijderen en tandvleesontsteking (tandvleesproblemen) verminderen dan handtandenborstels.

U hoeft geen dure tandenborstel te kopen

Meer uitgeven aan een tandenborstel betekent niet noodzakelijkerwijs dat u een beter product krijgt. Vaak betaalt u voor extra mogelijkheden en functies die u niet zult gebruiken. Een dure tandenborstel maakt de tanden niet beter schoon. Veel van de beste elektrische tandenborstels kosten minder dan € 50.

Slimme tandenborstels zijn over het algemeen niet de moeite waard

Ze kunnen helpen om een betere techniek en gewoontevorming aan te moedigen als tandsteen verwijderaar, maar ze zijn niet effectiever in het reinigen van je tanden.

Routine en techniek zijn belangrijk

Uw poetstechniek en -routine hebben meer invloed op uw mondgezondheid dan de tandenborstel zelf. Het heeft geen zin om de beste elektrische tandenborstel te hebben als u hem niet goed gebruikt.

Wat te zoeken in een elektrische tandenborstel

Tandenborstels kunnen worden geleverd met allerlei functies tegen verschillende prijzen.

Uit onze tests is gebleken dat de meest essentiële kenmerken van een elektrische tandenborstel zijn:

  • 2 minuten timer: Een timer zorgt ervoor dat u elke keer 2 minuten uw tanden poetst, wat wordt aanbevolen door tandartsen en overheidsinstanties over de hele wereld.
  • Pacer: Een pacer helpt u om uw poetstijd gelijkmatig te verdelen over alle delen van de mond.
  • Druksensor: Vaak te hard poetsen zal uw tanden ernstig beschadigen. Een druksensor waarschuwt u wanneer u te hard poetst, zodat u uw techniek kunt aanpassen.

Levensduur

De gemiddelde levensduur van een elektrische tandenborstel is 3-5 jaar. Sommige bedrijven bieden een 60 dagen geld terug garantie, als u niet tevreden bent met het product binnen 60 dagen, kunt u het terugsturen en krijgt u uw geld terug. Bedrijven bieden ook een garantie van 1-2 jaar op het product, als het product defect is of problemen heeft met de conditie dan kunnen ze het terugsturen voor een nieuwe.

De levensduur van uw elektrische tandenborstel kan ook afhangen van hoe u hem behandelt, bewaart en gebruikt. Hoe beter u hem behandelt, hoe langer u hem zult hebben. Aan de levensduur van een elektrische tandenborstel kan ook een einde komen door normaal gebruik van het product, waarbij de interne onderdelen defect raken.

Levensduur van de batterij

Er zijn manieren om uw batterij voldoende te laten functioneren. Eén manier om uw batterij gezond te houden is te wachten met opladen tot de batterij bijna leeg is, want opladen als hij nog veel stroom heeft zal hem overbelasten en uitputten. Als u de batterij te lang oplaadt, wordt de levensduur korter. U moet het toestel opladen gedurende de aangegeven tijd of wanneer het aangeeft dat het volledig is opgeladen. Herhaaldelijk kort opladen kan ook de levensduur van de batterij verkorten. Als u de tandenborstel niet oplaadt wanneer u deze niet gebruikt, bespaart u ook elektriciteit en verlengt u de levensduur.

Hoe lang gaan opzetborstels mee?

De aanbevolen tijd om uw opzetborstels te vervangen is tussen 2-3 maanden, dit voorkomt plakvorming in de borstelharen en voorkomt ook dat de opzetborstel rafelt of zodanig beschadigd raakt dat hij minder effectief wordt, wat een negatief effect kan hebben op uw tandvlees en tanden.