Artikel Plaatsing
Image default
Woning en Tuin

Schoonmaaktips voor thuis

Je huis schoonmaken is niet altijd even gemakkelijk. Soms lijkt het net alsof de viezigheid je tegemoet komt gesprongen. Gelukkig zijn er genoeg tips om je huis snel en efficiënt schoon te maken. In dit blogartikel geven we je een aantal handige tips, zodat je meteen aan de slag kunt!

 

Dit artikel word je aangeboden in samenwerking met BenA schoonmaakgroothandel.

1. Maak een schoonmaakschema:

Door een schoonmaakschema te maken, blijft je huis langer schoon en hoef je niet elke dag urenlang te stofzuigen en dweilen. Het is ook handig om bepaalde taken op bepaalde dagen te plannen. Zo heb je voor jezelf inzichtelijk wat er gedaan moet worden en voorkom je chaos!

2. Gebruik de juiste producten:

Zorg ervoor dat je de juiste producten gebruikt om jouw huis schoon te maken. Het is belangrijk om producten te kiezen die effectief werken en niet alleen gericht zijn op het verbergen van vlekken. Gebruik bijvoorbeeld niet zomaar een mop, maar een professionele mop om je huis brandschoon te krijgen.

3. Begin met de meest gemaakte fouten:

Als je begint met de dingen die vaak worden overgeslagen, zoals ramen wassen, stofzuigen en plinten reinigen, dan laat je er geen rommel achter. Hierdoor is het eenvoudiger om andere taken uit te voeren, omdat je minder tijd kwijt  bent aan het herstellen van schade.

4. Gebruik stofzuigers met zakken:

Gebruik een stofzuiger met een zak, omdat je hiermee minder hoeft te verschonen en er meer stof in verzameld wordt dan bij een losse stofzuiger. Dit maakt het proces veel sneller en effectiever!

5. Markeer de trappen:

Als je kinderen of huisdieren hebt, is het verstandig om markeerlijnen op de trap te maken. Hiermee voorkom je ongelukken door struikelen of vallen, en zorg je ervoor dat het niet zo snel vies wordt.

6. Reinig de badkamer eerst:

Je wastafel, douchegordijn en badkuip schoonmaken kan soms tijdrovend zijn. Daarom is het verstandig om de badkamer als eerste te reinigen, omdat je hier doorgaans veel tijd mee kwijt bent. Je hoeft dan later niet veel meer aan te passen of bij te werken.

7. Schoonmaken in delen:

Als je een grote schoonmaak klus hebt, breek deze dan op in kleine stukken. Dit maakt het proces veel gemakkelijker en overzichtelijker. Je hoeft niet alles tegelijkertijd aan te pakken, dus probeer vanuit verschillende invalshoeken naar de taken te kijken!

 

Schoonmaken hoort erbij als je een gezellig thuis wil creëren voor jezelf en je gezin. Met deze tips wordt het proces veel gemakkelijker, zodat je er plezier in krijgt! Als je professionele producten nodig hebt voor jouw schoonmaakdag, bezoek dan BenA schoonmaakgroothandel. Ze hebben een grote selectie van producten en hulpmiddelen, waarmee je snel en efficiënt aan de slag kan!