Artikel Plaatsing
Image default
Beauty en verzorging

Met de hand of elektrisch tandenpoetsen?

Kun je beter met een elektrische tandenborstel gaan poetsen of is met de hand poetsen beter?  De ene persoon is er van overtuigd dat je beter met de hand kunt poetsen terwijl anderen maar al te graag elektrisch poetsen. In dit artikel zullen we de voor en nadelen bespreken zodat je zelf ook een goede keuze kunt maken.

In diverse onderzoeken zijn er een aantal conclusies. Zo is er een groep tieners onderzocht om het verschil te onderzoeken. Tieners met het elektrisch tandenborstel hadden na een periode van 2 weken testen gemiddeld langer hun tanden gepoetst en bleek dat ze minder tandplak hadden. De vraag is hier natuurlijk wel of je niet automatisch beter je tanden gaat poetsen als je een elektronische borstel krijgt om te testen en weet dat het onderzocht wordt.

De belangrijke verschillen op een rij:

Prijs: Een handmatige tandenborstel is natuurlijk een stuk goedkoper. Voor slechts een paar euro kun je een goede tandenborstel kopen. Een elektrische borstel is een stuk duurder maar je kunt ook best goedkoop een goed apparaat kopen. Dit is afhankelijk van je wensen. Je kunt natuurlijk ook voor de beste elektronische tandenborstel gaan, daar heb je jaren plezier van!

Effectiviteit: Een elektrische borstel blijft natuurlijk actief zolang deze aan is en borstelt op het juiste tempo. Als je alle tanden en hoeken van de tanden bij langs gaat is dit super effectief. Voor met de hand poetsen kun je het best kiezen voor een zachte borstel om beschadiging aan je tandoppervlak en tandvlees tegen te gaan.

Functies: Een handborstel kun je makkelijk mee nemen, zo is het erg handig onderweg, in de auto of op je werk.

 

https://www.kopenenvergelijken.nl/