Artikel Plaatsing
Image default
Beauty en verzorging

Een speciale shampoo tegen haaruitval

Veel mensen krijgen er op een bepaald moment in hun leven mee te maken; haaruitval. En dat kan voor sommige mensen heel confronterend zijn. Anderen accepteren het en maken zich er niet zo druk om. Uiteindelijk komt het bij mannen vaak voor bij het ouder worden en dat is terug te zien aan de terugtrekkende haargrens en de inhammen en kruin die dunner worden. Maar ook bij vrouwen kan haaruitval optreden. En niet altijd door ouderdom. Gelukkig is er een speciale shampoo tegen haaruitval beschikbaar.

Haarverlies door ziekte of stress

Je kunt je haar verliezen wanneer je te maken krijgt met een ziekte. Denk aan Alopecia, waarvan er verschillende vormen zijn. Je kunt te maken krijgen met plotseling haaruitval. Vormen van haaruitval als in kale plekken op het hoofd, dunner wordend haar of in extreme gevallen kan zelfs al het haar plotseling uitvallen. Vaak groeit het haar bij mensen met Alopecia na verloop van tijd weer (gedeeltelijk) terug.

Daarnaast kan stress en zelfs je leefpatroon als in voeding een hele belangrijke rol spelen bij haargroei en haaruitval. Mensen die langdurig te maken hebben met stress merken vaak dat ze lichamelijke klachten ervaren. Haaruitval is een voorbeeld hiervan. 

Gebruik van de juiste haarproducten

Ook hoor je nog vaak dat mensen de verkeerde producten gebruiken en vaak ook veel te veel stylingsproducten in het haar toepassen. In veel (goedkope) shampoos die je in de supermarkten en drogisterijen ziet liggen zitten sulfaten, siliconen en parabenen. En deze zijn vaak op de langere termijn erg schadelijk voor je haar. Dit soort shampoos reinigen je haar vaak veel te grondig en dat is erg slecht voor je haar. Daarom adviseren wij je om over te stappen op een natuurlijke shampoo. Een shampoo die het heel goed doet is de Ornatiq anti haaruitval shampoo. Deze shampoo is samengesteld met de juiste mix aan ingredienten en zorgt ervoor dat je haar goed gereinigd wordt maar zeker niet te grondig. De juiste vitaminen en mineralen zijn toegevoegd en zorgen ervoor dat je haar minder uitvalt of de haaruitval wordt zelfs gestopt. Op lange termijn kan het je haargroei ook bevorderen! 

Haargroei bevorderen met de juiste supplementen

Je kunt naast het gebruik van een haargroei shampoo zoals Ornatiq, ook gebruik maken van aanvullende supplementen. Vitamine A, B12 (Biotine), Vitamine C, Vitamine D, Vitamine E, Selenium, Zink en Foliumzuur zijn een van de belangrijkste vitaminen die je kunt gebruiken voor je haar. Dit werkt trouwens ook vaak goed voor je huid en nagels. Die profiteren hier ook gedeeltelijk van mee!

Eet gevarieerd en vooral veel groenten en fruit en drink voldoende water. Gebruik aanvullend de bovenstaande vitaminen ter ondersteuning en heel belangrijk: gebruik geen goedkope shampoos en andere haar stylingproducten. Dit geldt ook voor gel, haarspray enz. Lees goed wat er op de verpakking staat en kies voor eerlijke en duurzame producten. 

Ze zijn in aanschaf wellicht wat duurder dan je gewend bent maar deze producten gaan vaak veel langer mee. En daarnaast moet je er ook wat voor over hebben om het beste te geven voor je haardos!

https://www.ornatiq.com/shampoo-tegen-haaruitval/